Öğrenciler topladıkları paralarla veresiye defterindeki borçları kapattı

Öğrencilerin proje kapsamında kumbaraya para atması
Mahalle Bakkalı Öğretmenler Veresiye Defteri Öğrenciler Öğrenci Velisi 

-Öğrencilerin kumbarada toplanan parayı bakkala teslim etmesi
-Bakkalın veresiye defterini teslim etmesi
-Veresiye defterini yırtması
-Okul müdürünün konuşması
-Öğretmen ve öğrencilerin görüntüsü
-Okulun genel görüntüsü

( MERSİN )- Mersin'in Anamur ilçesinde, öğrenciler topladıkları parayla bir köy bakkalının veresiye defterindeki borçları ödedi MERSİN

- Mersin'in Anamur ilçesinde, Ortaköy Hidayet Sinanoğlu İlk ve Ortaokulu öğrencileri “Bir Okul Bir Ekol” projesi kapsamında topladıkları parayla bir köy bakkalının veresiye defterindeki borçları ödedi.
Ortaköy Hidayet Sinanoğlu Okulu öğrencileri “Bir Okul Bir Ekol” projesi kapsamında “yardımlaşma” temasını seçerek projenin ilk adımını Emirşah Mahallesi bakkalı, ikinci adımını da Çarıklar Mahallesi bakkalında gerçekleştirdi. Bu ay ise Güngören Mahallesindeki bakkalın veresiye defterini alarak borcu olanların borçlarını ödediler. Proje hakkında konuşan Okul Müdürü Hasan Asa, “ İhtiyacı olan kişilerin mahalle bakkalındaki borçlarını ödeyerek atalarımızdan kalan “Zimem Defteri” geleneğini kendi çapımızda uygulamaya çalışıyoruz. Projemize 430 öğrenci, 370 öğrenci velisi ve 47 okul personelimizin tamamı katkıda bulundu. Emeği geçen tüm öğretmenlerime, öğrencilerime ve öğrenci velilerime teşekkür ederim” dedi.
Bakkal dükkanı sahibi de örnek bir projeyi gerçekleştiren öğrencileri kutlayarak emeği geçenlere teşekkür etti. (MUS-
15 Mart 2020 Pazar günü yayınlandı