Osman Gökçek Medyada Yürütülen Algı Operasyonlarını Anlattı

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi işbirliğiyle 'Yeni Türkiye'nin İnşası ve Medya' konulu panel Konak Sabancı Kültür Sarayı'nda düzenlendi.
İslamafobi Osman Gökçek 


Moderatörlüğünü Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak'ın yaptığı panele Beyaz Tv Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, Gazeteci-Yazar Ahmet Tezcan ve Turkuvaz Medya Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık konuşmacı olarak katıldı.

Osman Gökçek, Türkiye'de 1960'lardan bu yana medya, yazar ve siyasilerin yürüttüğü algı operasyonlarını tek tek anlattı.

Anlatımına sunumundaki örneklendirmelerle dikkat çeken Gökçek, algı yönetiminin yalnızca medya, sinema ve dizi sektörlerinde yapılmadığını, siyasilerin de bu yönteme sıklıkla başvurduğunu ifade etti.

Osman Gökçek'in konuşması panele katılan vatandaşlar tarafından sık sık alkışlarla kesildi.

Türkiye'de medya organlarının çeşitlenmesiyle algı dayatması yapmak isteyenlerin artık başarılı olamadıklarını söyleyen Gökçek, 'İnsanlar medyadaki çeşitlenmeyle birlikte zihinlerinde doğru veya yanlış enformasyonu ayırabiliyor' dedi.
Osman Gökçek Hakkında
12 Ekim 1983 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Hamdullah Suphi İlkokulu’nda okuduktan sonra ortaokulu TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Lise öğrenimime Samanyolu Koleji’nde devam etti. Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünden mezun oldu. 2002 senesinde kurulmuş olan Keçiören Gençlik Derneği’nin 9 Mart 2003 tarihinde olan kongresinde başkanlığa seçildi. Keçiören’in ardından Ankara’da birçok ilçede derneğin örgütlenmesine yardımcı oldu...
devamı
28 Ocak 2015 Çarşamba günü yayınlandı