Ormanlık arazide bulunan çocuğun cinayet zanlısı çocuk 10 saat geçmeden yakalandı

-Arşiv Görüntü-

( ANKARA ) ANKARA
Dedektif Ormanlı Harekete Geç Nayet Zanlısı Cinayet Zanlısı 


- Ankara'nın Altındağ ilçesinde Suriye uyruklu çocuk ormanlık arazide ölü bulundu. Katil zanlısı, çaldığı araçla 10 saat geçmeden ekipler tarafından yakalandı. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Altındağ ilçesi Doğantepe Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, sabah saatlerinde ormanlık arazide hareketsiz yatan bir kişiyi görerek polise ihbarda bulundu. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, Suriye uyruklu 15 yaşındaki Cumali Elselim’in başından darp edilerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayı aydınlatmak için hemen harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Elselim ile en son irtibata geçen kişinin İ. G. (17) isimli bir çocuğun olduğunu belirledi. “Taşla kafasına vurarak Elselim'i öldürdü” Ekipler, yapılan yer tespiti sonrası İ.G.’yi gözaltına aldı. İ. G. emniyetteki ifadesinde, maktulü akşam saatlerinde alarak arkadaşı H.Y. (17) ile olay yerinde buluşturduğunu anlattı. Aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu H.Y'nin taşla kafasına vurarak Elselim'i öldürdüğünü öne süren İ.G., olay yerinden korkarak kaçtığını söyledi.

Daha sonra H.Y'nin kendisini tekrar arayarak olay yerine çağırdığını ve araba çalacağını söylediğini iddia eden İ.G. kendisiyle gelmesini isteyen H.Y'nin talebini reddettiğini belirtti.
Katil zanlısı, çaldığı arabayla bekçilere yakalandı İfade doğrultusunda araştırmayı derinleştiren Cinayet Büro dedektifleri, H.Y'nin Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı çarşı ve mahalle bekçilerince çaldığı arabayla yakalandığını ve Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildiğini belirledi. Ekiplerin, Çocuk Şube ile irtibata geçtiği, gözaltındaki iki şüphelinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
28 Ekim 2018 Pazar günü yayınlandı