Organ nakli olan 21 hasta doktorlarla buluştu

Etkınlıkten detay görüntü
Böbrek Yetmezliği Organ Nakli Böbrek Nakli Yeni Yıl Organ Nakilleri 

-pasta kesimi ve hediye takdiminden görüntüler
-etkinliğe katılan organ nakli olan hastalardan görüntüler
-ÇOMÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, Organ nakli ile eski sağlıklarına kavuşan Halil Özcan ile Selami Bostancı ile röportajlar

( ÇANAKKALE )- Organ nakli olan hastalar, doktorlarla yeni yıl kutlaması gerçekleştirdi ÇANAKKALE

- Çanakkale’de organ nakliyle eski sağlığına kavuşan 21 hasta, yeni yıl kutlamaları için hastanede doktorlarla bir araya geldi. Çanakkale’nin Kepez Beldesi’nde bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 2015 yılında hizmete giren Organ Nakil Merkezi’nde yaklaşık 3 yılda toplam 30 hasta yapılan organ nakilleriyle tekrar yaşama tutundu. Bu hastalardan 21 tanesi ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan ve ekibi, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Okan Akdur'un da katıldığı etkinlikte yeni yılı kutladılar. ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi yemekhanesinde gerçekleştirilen etkinlikte 'ÇOMÜ Organ Nakli merkezi yeni yılınızı kutlar' yazılı yeni yıl pastası kesildi. Hastalara çeşitli hediyeler takdim edildi. Organ bağışına dikkat çekmek isteyen hastalar, 'İnsanların Hayatlarını Kurtarmak Sizin Elinizde', 'Organ Bağışla Sende Hayat Kurtar', Organ Bağışı Hayat Bağışıdır', 'Umudunu Kaybedenlere Umut Ol!' ve 'Bağışlanan Organ Filizlenen Candır' yazılı dövizlerle objektiflere poz verdiler. Yapılan etkinlikle ilgili açıklamada bulunan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, "Organ nakil merkezimizde gerçekleştirdiğimiz nakil sonrası hastalarımızla yeni yıllarını kutlamak istedik. Yeni yılda yeni organ ve yeni bir hayat geçirmelerini dilemek için bir aradayız. Biz hastalarımızla aile gibiyiz. Bu etkinliği her yıl düzenli bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Merkezimiz 2015 yılında faaliyete geçti. 2016 yılına kadar faaliyetlerine aralıksız devam etti. 2016'dan sonra bir 8 ay duraksama dönemi geçirdi. Sonrasında yeni ekipler tekrar ameliyatlar başladı.
Bu süre zarfında 30 hastamıza böbrek nakli işlemi gerçekleştirdik. Bir hastamız dışında, hastalarımızın böbrek fonksiyonları gayet iyi. Yani yüzde 95'in üzerinde başarı oranımız var. Buda Türkiye koşullarında oldukça yüksek bir başarıdır" dedi.
Organ nakli ile eski sağlıklarına kavuşan Halil Özcan ile Selami Bostancı yaşadıklarını anlattı. 7 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girdiğini belirten Halil Özcan, "Su içemiyordum. 4 saat bağlı kaldığımız makine bizi yoruyordu. ÇOMÜ'ye organ nakli için başvuru yaptım. Şanslıydım, bir buçuk, iki ay içinde organ nakli oldum. Nakil olacağımı rüyamda görmüştüm. Allah bize nasip etti. Şuanda rahat rahat su içebiliyorum. Hemodiyaliz olayı bitti. Rahatladım. ÇOMÜ Organ nakli ekibinin hepsinden Allah razı olsun" diye konuştu.
Organ nakli olan Selami Bostancı ise, "Tansiyon hastalığı yüzünden böbreğim iflas etti. 2 yıldır diyalize giriyordum. 8 Aralık Cuma günü başarılı bir organ nakli geçirdim. Yeniden doğmuş gibi oldum. Çok mutluyum” ifadelerine yer verdi.
28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı