Ordu Üniversitesinde akademik yıl açılışı

- Akademik yıl açılış töreninden detaylar - Katılımcılardan detaylar - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın konuşması - Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın konuşması - Vali Yardımcısı Turgut Subaşı'nın konuşması - Müzik dinletisi sunulması - Üniversiteyi derece ile kazanan öğrencilere teşekkür plaketi verilmesi - Profesör ve doçentlik unvanı alan öğretim üyelerinin binişlerini giymesiORDU (AA) - Ordu Üniversitesinin (ODÜ), 2018 - 2019 akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.Cumhuriyet Yerleşkesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören, üniversitenin tanıtım filminin izlenmesi ile başladı.
Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, burada yaptığı konuşmada, ODÜ'yü, Ordu 'nun gururu, bilimin çınarı, eğitimin öncüsü olarak kabul ettiklerini söyledi.

Üniversitenin, gelişim trendinden çok mutlu ve gururlu olduklarını belirten Subaşı, 2006'dan 2018'e 12 yıllık gelişim sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise şehirlerin hem kimliğine değer katan, hem gelişimini sağlayan, hem şehir bütünleşmesini ilim ve bilim ölçeğinde sağlayan önemli kuruluşların başında üniversitelerin geldiğini anlattı.Tekintaş, "Eğitim camiasının ortaya koyduğu sabırlı ve geleceğe yönelik planlı çalışmalar, yetişmiş neslin öncelikle ülkemize faydalı olabileceği, değişim ve dönüşümün ülkemiz için önemli olduğu bir süreçte her yönüyle katkı sunacağı açık. Bunun için farklı illerden, yurt dışından çeşitli vesilelerle üniversitemizi kazanmış gelmiş, yerleşmiş ilk sınıf öğrencilerimiz var. Öncelikle bu öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Onlar için güzel şehirde olduklarını, mutlu şehirde mutlu bir geleceği inşa etmek üzere eğitim öğretim hayatı geçireceklerini ifade ediyoruz." diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç da yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.ODÜ'nün, 2006 yılında kurulmuş yeni nesil bir üniversite olduğunu dile getiren Yarılgaç, "Şu anda çehresine de baktığımızda fevkalade güzel bir kampüs oluştu. Saygıyla, sevgiyle, minnetle çalışan bütün dostlarıma, öğretim elemanından tutun işçiye kadar, hepsine müteşekkirim." dedi.
Yarılgaç, şu anda bünyelerinde 3 enstitü, 12 fakülte, 10 meslek yüksekokulu, 2 yüksek okul olduğunu aktararak, 23 binin üzerinde aktif öğrencileri olduğunu ifade etti.
Önemli olanın bina yapmak, ya da kampüs oluşturmak olmadığına işaret eden Yarılgaç, "Önemli olan mutlaka ve mutlaka içini doldurmak. Öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz, başarı grafiğimiz bunlarla ölçülecektir. 2018 - 2019 eğitim öğretim yılının bütün öğrencilerimize, velilerimize, şehrimize güzellikler getirmesini arzu ediyoruz. Başarılı bir yıl olsun istiyoruz." ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesince müzik dinletisi sunuldu.Üniversiteyi derece ile kazanan öğrencilere teşekkür plaketi verilen etkinlikte, profesör ve doçentlik unvanı alan öğretim üyeleri de binişlerini giydi.Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Baro Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, daire müdürleri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış Töreni Yurt Dışı Tanıtım Filmi Eğitim Öğretim Yılı Öğrenciler 

2 Ekim 2018 Salı günü yayınlandı