Onu omzundaki muhabbet kuşuyla görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor

-Yazıcı'nın ofisinde muhabbet kuşu ile uğraşması
Muhabbet Muhabbet Kuşu İnter Hayvan Sevgisi Hayvan 

--YAzıcı'nın kuş ile birlikte dışarıya çıkması
--Kuş ile birlikte dışarıda dolaşması
--Yazıcı ile röportaj
--Detay
-Görüntü, Kocaeli klasöründe Muhabbet Kuşu ile Sokakta Geziyor" kodu ile geçildi.

( KOCAELİ - ÖZEL)- 55 yaşındaki vatandaş, ‘Arkadaşım’ dediği muhabbet kuşunu yanından ayırmıyor KOCAELİ

- Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Ergül Yazıcı, bir buçuk aydır beslediği ve “Arkadaşım” dediği muhabbet kuşunu yanından ayırmıyor. Yazıcı’nın omuzundaki muhabbet kuşunu gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarına hakim olamıyorlar. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Ergül Yazıcı, merakı üzerine yaklaşık 1 buçuk ay önce bir muhabbet kuşu satın aldı. Yazıcı, Çakır ismini verdiği muhabbet kuşunun sürekli kafeste durmasını istemediği için işlettiği iş yerinde serbest bıraktı. Daha sonra Yazıcı, iş yerinde kendisine arkadaşlık yaptığını söylediği muhabbet kuşunu kafessiz bir şekilde sokakta dolaştırmaya karar verdi. Omuzundaki muhabbet kuşu ile dışarıya çıkan Yazıcı, kuşun uçup gitmediğini görünce, iş yerinde yanından ayırmadığı kuşu ile birlikte artık sokakta yürüyor, bankta oturuyor, birlikte yemek yiyor. Omuzundaki muhabbet kuşu ile dolaşan Yazıcı’yı gören vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Vatandaşlar, sahibinin yanından ayrılmayan kuşa büyük ilgi gösteriyor Muhabbet kuşunu gören vatandaşların merakla yanına geldiğini söyleyen Engin Yazıcı, sahibinden bir an bile uzaklaşmayan muhabbet kuşuna büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.
Muhabbet kuşu sayesinde yeni insanlarla tanışma fırsatı bulduğunu kaydeden Yazıcı, insanlara hayvan sevgisini aşılayabilme imkanı bulduğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Daha önce hiçbir hayvan yetiştirmediğini belirten Yazıcı, yetiştirdiği muhabbet kuşu ile dost sevgisini kazandığını belirtti.
İnsanlara da hayvan sahiplenmeleri konusunda öneride bulunan Ergül Yazıcı, hayvanların verilen sevgi ile birer arkadaş olabileceğini söyledi.

“Onsuz dışarı çıkamıyorum” Yetiştirdiği kuşun kendisinin arkadaşı olduğunu dile getiren Yazıcı, “Emekli olduktan sonra arkadaş çevremin genişlemesi amacıyla kuş merakım başladı.
Hayvanları sevdiğim için aldığım kuşa bakmaya başladım. Dışarıda gezerken devamlı olarak kuşumla gezerim. İnsanların da dikkatini çekiyor. Güzel bir şey. İnsanlara kuş sevgisini aşılamak için böyle bir yola başvurdum. Görenler de ‘Ne kadar güzel bir kuş’ diyarlar. Adını soruyorlar, Çakır diyorum. Muhabbet kuşu olduğunu söylüyorum. Merak edip, neden uçup kaçmadığını soruyorlar. İnsanların daha önce yetiştirdiği kuşların birçoğunun kaşmış olması sebebi ile benim yetiştirdiğim kuşun kaçmamasını ilgi duyuyorlar. Yavruyken ilk aldığımda uçamıyordu. İnternetten muhabbet kuşu nasıl yetiştirilir, ona sevgiyi nasıl verebileceğimi öğrendim. Bunları kullanarak o şekilde yetiştirdim. Onsuz dışarı çıkamıyorum. Bu benim arkadaşım” dedi.
(MK
10 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı