- Ona annesinden başkası inanmadı

"Tokat'ta serabral parsi hastası Sevda Akdağ'ın annesinin anneler günü kutlaması
Engelliler Haftası Engelli Annesi Şehit Annesi Anneler Günü Yılın Annesi 

-Akdağ'ın annesine cep telefonu ile "annem çok özel anne" mesajı yazması
-Tokat'ta şehit annesi ve engelli annesi Gülizar Akdağ ile röp
-Baba Zekeriya Akdağ röp
-Şehit eşi Serap Akdağ, röp

( TOKAT ) TOKAT

- Tokat’ta şehit annesi ve aynı zamanda özel çocuğu olan anne Gülizar Akdağ, kızının okuma yazma öğrenebileceğine kimse inanmadığını, ama engelleri aştıklarını söyledi.

Tokat’ta anneler günü ve engelliler haftası dolayısı ile iki farklı günü birlikte kutlayan Akdağ ailesi kızları ile gurur duyuyor. 25 yaşındaki serabral parsi hastası engelli kızı Sevda Akdağ için gösterdiği fedakarlık dolayısıyla 2017 yılında yılın annesi seçilen Akdağ'ın oğlu Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ, bu ödülü aldıktan 2 ay sonra Siirt'te teröristlerin saldırısı sonucu şehit oldu. Anneler Günü'ne buruk giren Akdağ, hayatını adadığı kızıyla engelleri nasıl aştıklarını anlattı. Akdağ, “Kızım ellerini kullanmadığı, konuşmadığı için okuma yazma öğrenemez diyorlardı. Kendi çabalarımızla kızıma okuma yazmayı öğrettim. Okuma yazma öğrendikten sonra Rehberlik Araştırma Merkezine gittim. Kızımı orada bazı testlere tutular ve okuma yazma öğrendiğini ispatladı. Öğretmen istedim, 2,5 yıl öğretmen evimize geldi. İlkokul seviyesini biten kızımın yaşı ilerlediği için diploma almamız sorun oldu. O sene rabbim yardım etti ve yılın annesi seçildim. Orada Sevda’nın en büyük isteği soruldu. Bende ‘ilkokul diploması’ dedim ve ilkokul diploması düzenlenerek verildi.
Şuanda açık öğretimden ortaokulu bitirdi. Şuanda liseyi okuyor. Bu süreçte Sevda kendini anlatmayı istiyor ve küçük küçük anılarını yazdı. Bu süreç böyle gelişti. Olmaz diye bir şey yok. Sevda’nın ben üniversite de okuyacağını düşünüyorum” dedi.
Ağabeyi şehit olmadan bir hafta önce şiir yazdı Oğlu şehit olmadan bir hafta önce kızının ağabeyine şiir yazdığını ifade eden Akdağ, “Kızım çok duygu dolu bir şiir yazmıştı. Ağabeyi ‘anne bunu o mu yazdı?’ dedi.
Kim yazacak oğlum ben mi yazacağım dedim. Onun üzerine Sevda yazmaya başladı.
Kitabında kızım anlamadığımız zannettiğimiz çocukluk süreci ve bizin anlattıklarımız hafızasında tutarak kitabında yer verdi. Kitabına huzurlu bir ailede olduğumuz yansımış. Kızım kitap okurken bende onun sayesinde kitap okuyorum. Babasına kitap okutamıyoruz” diye konuştu.
Cep telefonuna "annem çok özel anne" Anneler günü dolayısı ile kızının cep telefonuna ‘annem çok özel anne’ yazdığını belirten Akdağ, “Kızım iyi ki var, dünyam benim. Rabbım bana iki tane melek vermiş. Engelli annelerine, ailelerine Sevda örnek olsun istiyorum. Çocuklarını odalarına kapatmasınlar, onlardan utanmasınlar” ifadelerini kullandı. Telefonuna yazdıkları kitaba dönüştürüldü Baba Zekeriya Akdağ ise kızının duygularını telefonla kendisine ilettiğini, bu şekilde kitap oluşturulduğunu belirterek, “Bu kitapta herkesin emeği çok. Sevda’nın düşünceleri, hayata bakış açışı, engelinin hayata bir engel olmadığını, insanların sadece kendisini engelli olarak düşündüklerini, hayata barışık olduğu kitabında yer aldı. Biz hem şehit hemde engelli ailesiyiz” dedi.
Şehit eşi Serap Akdağ ise annesi ve kayınvalidesinin anneler gününü kutlayarak, “Sevda çok farklı, onu yaşamak gerekiyor. Bazen anlaşabiliyormuşsunuz, konuşabiliyormuşsunuz diye soranlar oluyor. Ben Sevda ile telefonda da konuşabiliyorum. Belki bu size garip geçek ama biz konuşuyoruz. Doğum gününde ilk telefonunu almıştım. Buralara kadar geleceğini hiç düşünmemiştim" diye konuştu.
(Nİ-GF-
10 Mayıs 2020 Pazar günü yayınlandı