Ömer Güney'in O Görüntüleri Yayınlandı Haberi

Paris'te 3 PKK'lı kadının infazıyla ilgili gözaltında bulunan Ömer Güney'in cinayet sonrası yapılan çalışmaları izlediği görüntüler çıktı.Zanlı Ömer Güney'in cinayet sonrası, polis olayın işlendiği Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda çalışma yaptığı sırada dışarıda çalışmaları izlerken görüntüleri yayınlandı.Görüntülerde Zanlı Güney'in olay yerinden görüntü alan kameraya bir ara baktığı ardından yüzünü çevirdiği görülüyor.
Atatürk Enformasyon Ömer Güney Fransa Paris 


MİT'TE BU CİNAYETİN PEŞİNDE

Bugün de MİT ve Emniyet, 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili Fransa'da gözaltına alınan Ömer Güney hakkında önemli bilgilere ulaştı.Yapılan araştırmada Güney'in, olaydan önce son bir yıl içerisinde Türkiye'ye 3 değil, tam 10 kez giriş-çıkış yaptığı tespit edildi.

EV ARKADAŞINDAN BOMBA AÇIKLAMALAR

Ömer Güney ile birlikte cinayetin olduğu gün gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan Y.A. ' ondan hiç kuşkulanmadığını ' söyledi.

SAKİN VE DÜZGÜN BİRİYDİ

İşte ev arkadaşının anlattıkları;

* ' Kendi adıma konuşmak istiyorum. Gözlemlediğim kadarıyla sakin, düzgün bir insandı. Sürekli dernek çevresindeki arkadaşlarla temas halinde gördüğüm için güvendim. İkinci bir izlenim, hep kendisine hedef belirlerdi. Bu ortamda hep bir konuma gelmek istediğini söylerdi.

NTV'den Gökhan Gerçek'in haberine göre; Güney, son ziyaretini Oslo görüşmelerinin medyaya sızdırıldığı 22 Ağustos 2012'de yaptı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan ülkeye giriş yapan Güney, aktarmalı bir uçakla aynı gün Ankara'ya hareket etti.

KAYITLI PASAPORTLA GİRİŞ YAPTI

PKK'nın kullandığı yöntemlerin aksine sahte değil, adına kayıtlı gerçek bir pasaportla Türkiye'ye giriş yapan zanlı, 30 Ağustos tarihinde aynı yolla İstanbul'dan Paris'e döndü.

PKK'YA SEMPATİSİ VARDI

Bazı şeyler öğrenmek istediğini fark edebiliyorduk. Gerillacılığa sempatisi var gibi görünüyordu. Kendisini tamamen bu harekete adamak istiyordu.

Heyecanlıydı hep ailesini de örgütleyeceğini söylüyordu. Şüphelenecek bir şey görmedim. Ben senden daha iyi Kürdüm diyordu hep.

BABASI KÜRTLÜĞÜ SEVMİYORMUŞ

Hayır. Babasının bir Kürt olduğunu ancak Kürtlüğü sevmeyen bir tarzda olduğunu söyledi bana.

Bana annesinin Türk olduğunu ve ailesinin derneğe gidip gelmesini engellediğini ve tepki gösterdiğini söylemişti. Babasından şikayetçiydi. Kürtlüğe karşı çıkıyor ama iltica oturumu aldı diyordu. Kızkardeşiyle görüştüğünü söylüyordu.

OLAY GECESİ NE TEPKİ VERDİ?

Öncesinde şüphe edecek bir şey görmedim. Dalgın ya da şüpheci davranışlarını görmedim. Olay günü gece 03.05 ya da 03.07 sıralarında bir arkadaşımız beni aradı. (3 kadının vurulmasını haber verdi)

Ben inanmıyorum dedi. Kendileri olduğuna inanmıyorum dedi bana. Böyle bir şey olamaz. Sağ salim gördüm ve ayrıldım kendilerinden dedi. İnanmak istemediğini söylemişti bana.

24 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı