Ölümlü trafik kazalarının yüzde 50 azaltılması hedefleniyor - EDİRNE

- Törenden görüntüler - Edirne Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan'ın konuşmasıÖlümlü trafik kazalarının yüzde 50 azaltılması hedefleniyor - Edirne Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan: - "Trafik kazalarının azaltılması için Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı uygulamaya girdi. Bu uygulamayla 2020 yılına kadar trafik kazalarında meydana gelen ölümlerin yüzde 50 azaltılması hedeflenmekte."EDİRNE (AA) - Edirne Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, "Trafik kazalarının azaltılması için Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı uygulamaya girdi. Bu uygulamayla 2020 yılına kadar trafik kazalarında meydana gelen ölümlerin yüzde 50 azaltılması hedeflenmekte." dedi.
Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda program düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Soydan, trafik kazalarının önlenmesi ve azaltılması için Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'nın uygulamaya girdiğini söyledi.

Soydan, trafik sorununun çözümü için toplumun her ferdinin ve kurumunun katkı yapması gerektiğini belirtti.
Trafik kazalarına bağlı olarak binlerce insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Soydan, şöyle devam etti:"Günümüzde trafik kazaları yol açtığı büyüklükle tüm dünya ülkelerinin mücadele ettiği en önemli sorunlardan birisidir. Her yıl dünyada yaklaşık 1 milyon 250 bin insan trafik kazalarında hayatını kaybetmekte 50 milyondan fazla insan da yaralanmakta. Ülkemizde bu üzücü tablonun önüne geçmek için Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı uygulamaya girdi. Bu uygulamayla 2020 yılına kadar trafik kazalarında meydana gelen ölümlerin yüzde 50 azaltılması hedeflenmekte. Bunun için çalışmalar yapılıyor. Vatandaşlarımızın öncelikle kendi can güvenliklerini düşünerek, trafik kurallarına uyması ve trafik güvenliğine katkıda bulunması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Trafik kurallarına uyulmasının önemini vurgulamak amacıyla ülke genelinde sürekli yeni projeler geliştirilip uygulanıyor. Trafik kazalarını tamamen önlemek mümkün değil ama bu kazaları sayıları ve sonuçları itibarıyla en az seviyeye indirmek bizlerin elindedir."Soydan, Edirne 'de 2017 yılında bin 509 trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazaların sonucunda 16 vatandaşın hayatını kaybettiğini de kaydetti.
Törende hafta kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ve başarılı trafik mensuplarına ödülleri verildi.
Törene, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Adil Akdoğan, kurum müdürleri, trafik personeli ve öğrenciler katıldı.

Trafik Güvenliği Trafik Kuralları Trafik Kazası Öğrenciler Trafik Sorunu 

7 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı