Ölüme uykuda yakalandılar... Otobüs kazasından yaralı kurtulan yolcular yaşananları anlattı

Kaza yapan otobüs genel detay
Hastane Trafik Kazası Akalan Yolcu Otobüsü Sağlık Ekipleri 

-Hastane önü detay
-Ambulans gelişi detay
-Başhekim yaralıları görmesi
-Yaralı Mustafa Koca röp
-Yaralı Tunahan Yüksel Röp
-Başhekim Ökkeş Bilal röp
-Hastane genel plan

( KAHRAMANMARAŞ )- Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ölüm yolcuları uykuda yakaladı- Kaza sonrası kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılar, gözlerini hastanede açtıklarını söyledi KAHRAMANMARAŞ

- Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybederken 24 kişi yaralandı. Kazadan yaralı kurtulan yolculardan Mustafa Koca ve Tunahan Yüksel, kazaya uykuda yakalandıklarını söylediler. Göksun İlçesi Mehmet Bet Mahallesi mevkiinde Kayseri'den Kahramanmaraş'a gelen Çetiner Çetin'in (34) kullandığı 55 JA 466 plakalı yolcu otobüsü yoldan çıkarak devrilmişti. Kazada 7 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 24 kişi de yaralandı. Kaza sonrası kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılar, gözlerini hastanede açtıklarını söyledi.

KSÜ Tıp Fakültesinde tedavisi süren Çorum’dan Şanlıurfa’ya gitmek için otobüse binen yaralılardan Mustafa Koca, “Ben uyku sersemi iken bir ses duydum. Fren sesi ile birlikte otobüsün sürüklendiğini duydum. Herkes sağ sola savruldu. Arkada bulunan çocukları çıkarmaya çalıştık. O sırada sağlık görevlileri geldi” dedi.
Samsun’dan Kahramanmaraş’a gitmek için otobüste bulunan yaralılardan Tunahan Yüksel ise, “Gece saat 03.00 sıralarındaydı. Uyku halinde idik. Araç Göksun’a gelirken birden sağ sola savrulmaya başladı.
Sonra sol tarafının üzerine devrildi, sürüklenmeye başladı.
Kendime geldim başımdan yaralandığımı fark ettim. Amcamın oğlu acil çıkıştan çıktı. ben yaralı olduğum için çıkamadım. İnsanlar bağrışıyordu her taraf yaralı. Sonra sağlık ekipleri tarafından çıkarıldık ve hastaneye sevk ettiler” dedi.
Yaralıların son durumu hakkında bilgi veren KSÜ Tıp Fakültesi Başhekim Doç. Dr. Ökkeş Bilal ise, “Şuan için hastanemize gelen 6 yaralımız var. Yaralılarımızdan hayati tehlikesi olan şimdilik yok. Üç hatsımızı yatırdık, bir kişi taburcu edildi. diğer hastalarımızda acilde gözlem altında. En kısa sürede gerekli işlemleri yapıp, gerekirse taburcu gerekirse tedavi için bekleteceğiz” dedi.
(OZR-
17 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı