Öldürdüğü kadınla 900 kilometre yolculuk yapan zanlı daha öncede cinayet işlemiş

-ARŞİV-
Tır Şoförü Hapis Cezası Katil Zanlısı Genç Kadın Koltuk Altı 

-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Ceset aranması
-Kemiklerin bulunması
-Zanlının adli tıpa getirilmesi
-Adli tıp'tan çıkartılması
-Kadının fotoğrafı

( ADANA )- Adana'da otoyolda aldığı kadınla iki kez birlikte olduktan sonra 700 lirasını çaldığını ileri sürerek bıçakla öldürüp, 900 kilometre yolculuk yapıp Gebze'de sazlık alana atan zanlının 17 yıl öncede İstanbul'da bir kişiyi öldürdüğü 11 yıl cezaevinde yatıp çıktığı ortaya çıktı ADANA

- Adana'da otoyolda aldığı kadınla iki kez birlikte olduktan sonra 700 lirasını çaldığını ileri sürerek bıçakla öldürüp, 900 kilometre yolculuk yapıp Gebze'de sazlık alan atan tır şoförünün 17 yıl öncede İstanbul'da bir kişiyi öldürdüğü 11 yıl cezaevinde yatıp çıktığı ortaya çıktı. Olay 4 Temmuz günü Tarsus-Gaziantep Otoyolu Çukurova ilçesine bağıl Şambayadı Mahallesi TIR Denetleme Konaklama Tesislerinde meydana geldi. İddiaya göre, otoyolda para karşılığı sürücülerle ilişkiye giren 2 çocuk annesi Neslihan Apa (36), daha önceden tanıdığı Doğan Yıldırım’la (42) tır içinde iki kez birlikte girdi. Yıldırım, 700 lirasını çaldığını ileri sürdüğü genç kadın ile tırda tartışmaya başladı.
Genç kadın çıplak halde tır sürücüsüne saldırdı. Bunun üzerine Doğun Yıldırım, ekmek bıçağıyla kadını öldürdü. Zanlı daha sonra cesedi çıplak halde tırın yatak kısmına yatırdı. Bir süre sonrada tırın içindeki kanları temizledi. Cesetle birlikte 900 kilometre yol kat ederek Kocaeli’nin Gebze ilçesine gelen tır şoförü genç kadının cesedini sazlık alana attı. Genç kadın evine dönmeyince kocası İlker Apa (38) polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, Plaka Takip Sistemi (PTS) kayıtları inceleyerek Neslihan Apa’nın 41 YR 192 plakalı tıra bindiğini tespit etti. Polis, bir taraftan TIR şoförü Doğan Yıldırım’ı kaçmaması için teknik ve fiziki takip altına alırken diğer taraftan da şoförün çalıştığı şirketle irtibata geçti. 17 yıl önce katil olmuş Şirket tarafından Yıldırım’a başka tır verilince polis boşta kalan 41 YR 192 plakalı araçta incelenme yaptı. Tırın yatak kısmında yoğun kan lekesine rastlayan polis, cinayeti Doğan Yıldırım’ın işlediğini kesinleştirdi. Mersin’de gözaltına alınan Doğan Yıldırım sorgusunda suçunu itiraf edince mahkeme tarafından tutuklandı. Genç kadını öldüren katil zanlısı Yıldırım’ın 2000 yılında İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde cinayet işlediği ve 27 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. 11 yıl yattı çıktı İlk cinayet suçundan 11 yıl hapis yatan Doğan Yıldırım ikinci cinayetini nasıl işlediğini anlattı. Katil zanlısı, “Bekar olduğum için cinsel arzularımı para karşılığında ilişkiye girdiğim kadınlarla gideriyorum. Adını Çiçek olarak bildiğim kadını önceden tanıyordum. Daha önce de birlikte olmuştuk. Olay günü telefonla aradım görüştük. Morali bozuktu ve ona ‘Seni isteksiz gördüm istersen başka zaman beraber oluruz’ dedim. Çiçek bana ‘Sen bana para yeter ki para ver. Benim moralim düzelir’ dedi.
100 lira karşılığında iki kez birlikte olduk. Üzerimi giydiğimde 700 lira paramın çalındığını gördüm ve kavga etmeye başladık” dedi.
Katil zanlısı olayı anlatmaya şöyle devam etti: “Kavga sırasında bana tehditler savurmaya başladı.
Üzeri çıplaktı ve bana tekme attı. Bende kendisini korkutmak için bıçağı elime aldım. Çiçek bana, ‘Öldür beni. Seni yaşatmazlar’ dedi.
Bende bıçağı salladım. Bıçakla koltuk altından yaralandı. Ölünce onu tırın yatağına yatırarak üzerini çarşafla örttüm. Bende etraftaki kanı temizleyerek üzerimi değiştirdikten sonra Kocaeli’ne gittim. İş yerine yaklaştığımda; cesedi kucağıma sazlık alana taşıdım. Üzerini ot ve çalılarla kapatarak işe döndüm."
20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı