Okuma yazma seferberliği sürüyor... 56 yaşındaki Fatma Kara: 'Kör yatmışız, kör kalkmışız'

kurstan görüntü
Siyer Öğretmen Kullar 

-kadınlardan detaylar
-kadınlar yazarken görüntü
-öğretmenin ders vermesinden görüntü
-öğretmen ile röp
-Kursiyer Fatma Kara ile röp
-Kursiyer Zeynep Şark ie röp

( NİĞDE - ÖZEL) Okuma yazma seferberliği sürüyor... 56 yaşındaki Fatma Kara: "Kör yatmışız, kör kalkmışız" NİĞDE

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında Niğde’de tüm mahalle ve okullarda kurslar açıldı. Bu kurslara okuma yazma öğrenmek için gelen 56 yaşındaki Fatma Kara, "Kör yatmışız, kör kalkmışız" dedi.
Niğde Halk Eğitim Merkezi tarafından 3 ayrı sınıfta açılan kurslara öğrenci olarak gelen, 5 çocuk annesi Fatma Kara, okuma yazma bilmemenin hayatını olumsuz etkilemesinden dolayı öğrenmeye karar verdiğini söyledi.

Bu kursları fırsat olarak gördüğünü dile getiren Fatma Kara, ‘‘Kör yatmış kör kalkmışız, şuan okumayı ve yazmayı öğreniyoruz. Keçiören diyene kadar dört tane Keçiören dolmuşu geçmiş, ‘Körmüsün?’ sözleri çok ağrıma gitti o yüzden hırs yaptım ve kursa geldim’’ diye konuştu.
72 yaşındaki Zeynep Şark ise okuma yazma öğrenmeye gelen bir başka kadın. Anne babası okula göndermediği için eğitim alamadığını dile getiren 5 çocuk annesi kadın, "Anneme babama kızıyorum ama yine de çocuklarımı büyüttükten sonra buraya geldim" dedi.
Kurslara özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Mğretmen Ekrem Çolak da, ‘‘Ses birleştirme çalışması sonrası heceleri birleştirip kelime oluşturacağız. Bu kelimelerden cümle ve cümle oluşturma öğretimine başlayacağı.z 6 grup sesimiz var, 120 saatin 20 saati serbest okumayla geçiyor. Kursiyerlerimizin birçoğu okuma yazma öğrenerek buradan ayrılıyor’’ ifadelerini kullandı. (YE-SK)
7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı