Okuma yazma seferberliği kurslara ilgiyi artırdı

KURSTAN DETAY
Siyer Okuma Yazma Seferberliği Bozköy Cumhurbaşkanı Okuma Yazma Kursu 

-BAŞKAN ÇERÇİ’NİN KURSİYERLERLE KONUŞMASI
-KURSİYERLERİN DERSİ DETAY
-KURSİYERLERİN KONUŞMASI

( MANİSA )- Yunusemre’de 100 kadın okuma yazma öğreniyor- Yunusemre Belediyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına duyarsız kalmadı- Yunusemre Halk Eğitim Merkezi ve beleidyenin işbirliğiyle hanımlar Lokallerinde açılan okuma yazma kurslarında 100 kadın okuma yazma öğreniyor MANİSA

- Yunusemre Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliğine destek veriyor. TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan kursta çeşitli nedenlerle okuma imkanı bulamayan kadınlar okuma yazma öğreniyor. Kursiyerleri ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, okuma yazma kursunu belediyenin bünyesindeki tüm lokallerde açmayı planladıklarını dile getirdi. Hanım lokalleri ile kadınların birçok kurstan faydalanmasını sağlayan Yunusemre Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında lokallerde çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenemeyen vatandaşlara da kurslar düzenliyor. Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi, Topçu Asım Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokali, Barbaros Meslek Edindirme Kurslar ve Hanımlar Lokali, Uncubozköy Meslek Edindirme Kursu ve Hanımlar Lokali ve Yeni Mahalle Meslek Edindirme Kursu ve Hanımlar Lokali’nde açılan kurslarda yaklaşık 100 kursiyerin okuma yazma öğrenmesine imkan tanındı. Başkan Çerçi kursiyerlerle buluştu TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, okuma yazma kursu eğitimi alan kadınlar ile bir araya geldi. Ziyarette Başkan Çerçi’ye AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel ve daire müdürleri eşlik etti. Amaçlarının ilçede okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Çerçi, geçtiğimiz yıl açılan kursu belediye bünyesindeki tüm lokallerde vermeyi planladıklarını söyledi.

Tüm lokallerde okuma yazma kursu açılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına duyarsız kalmadıklarını kaydeden Başkan Çerçi, “Hanımlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaları, kendilerini geliştirmeleri bizler için önemli. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan okuma yazma seferberliği başlattı. Bizler de Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına duyarsız kalmadık. Geçen yıl başlattığımız okuma yazma kurslarımızı devam ettireceğiz ve Yunusemre Belediyesi olarak cumhurbaşkanımızın bu konudaki çağrısına her türlü desteği vereceğiz. Hanım kardeşlerimizin kendilerini geliştirip daha ileriye taşımasını istiyoruz. En baştan beri okuma yazma kurslarında öncü olduk. Birçok lokalimizde okuma yazma kursu açtık. Bünyemizdeki tüm lokallerde bu kursu düzenlemeyi planlıyoruz. Bu kurslarımız çok faydalı oluyor. Bireysel anlamda hanımlarımızın gelişmesine bu kurslarımız katkıda bulunuyor. Bizler hanım lokallerimizi tüm mahallelerimizde yaygınlaştıracağız” diye konuştu.
Kendilerini ziyaret eden Belediye Başkanı Çerçi’ye teşekkür eden kursiyerler ise, belediyenin bu hizmetinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

4 Şubat 2018 Pazar günü yayınlandı