Okullarda karne heyecanı - BURDUR

- Okullarda karne heyecanı - Öğretmenin öğrencilerine karnelerini vermesi - İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın sınıf birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne madalya takdim etmesi - İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın proje sınıfı öğrencilerine karnelerini vermesi - Karnelerini alan öğrencilerden detay Okullarda karne heyecanı - Antalya, Burdur ve Muğla'da yarı yıl tatiline giren öğrenciler karne heyecanı yaşadı - Antalya kent merkezi ve ilçelerinde 768 ortaokul ve lisede birincilik elde eden öğrenciler, aileleriyle 5 yıldızlı otelde tatil ödülü kazandı - Antalya Valisi Karaloğlu: - "Mutlaka sokağa çıkın, parklara gidin. Geleneksel oyunlarımız var, bahçelerde çocuk parklarında oynayın" - Muğla Valisi Civelek:"Bol bol dinlenin ve kitap okuyun"ANTALYA (AA) - Antalya, Burdur ve Muğla'da yarıyıl tatiline giren öğrencilerin karnelerini aldıkları törenler renkli görüntülere sahne oldu.Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Lara'daki Ramazan Savaş İlköğretim Okulu'nda karnelerini verdiği öğrencilere hediye de dağıttı.
Dolaştığı sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Vali Karaloğlu, Türkiye'de yaklaşık 20 milyon öğrencinin yarıyıl karnesi aldığını belirterek eğitim problemini çözmeden sağlık, güvenlik, spor, sanat ve kültürün geliştirilemeyeceğini dile getirdi.Karaloğlu, "Yavrularımız daha iyi eğitilsin, ülkenin geleceği daha parlak olsun diye eğitime daha çok imkan aktarılıyor. Eğitimde çocuklarımızın fiziksel ortamlarının ve ders materyallerinin iyileştirilmesi konusunda ciddi gayret var." dedi.
Karaloğlu, öğrencilere bolca dinlenmelerini tavsiye ederken şunları söyledi:"Ödev yok. Biraz kitap okuyoruz, çok az da telefon ve bilgisayarla oynuyoruz. Bunun tersini yaparsanız bağımlı olursunuz. Biz teknolojiyi mutlaka bileceğiz, ama bağımlı olmayacağız. Mutlaka sokağa çıkın, parklara gidin. Geleneksel oyunlarımız var, bahçelerde çocuk parklarında oynayın." - Birincilere 5 yıldızlı otellerde tatilVali Karaloğlu ile birlikte törene katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel ise belediyenin, özel sektör ortaklığında yürüttükleri "Başarılı Öğrenciye Tatil İyi Gelecek" projesi kapsamında, merkez ve ilçelerde toplam 768 ortaokul ve lise birincilerini, aileleriyle tatile gönderdiklerini söyledi.

Antalya'da bin 609 okulda eğitim gören 448 bin 281 öğrenci karne sevinci yaşadı. 2017 - 2018 eğitim - öğretim döneminde, okullarda 31 bin 344 öğretmen görev yaptı. - MuğlaMuğla Valisi Esengül Civelek ise Menteşe TOKİ Şehit Jandarma Alim Yılmaz İlkokulu'ndaki karne töreninde, öğrencilere karne ve hediyeler verdi. Civelek de öğrencilere tatilde bol bol dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti.Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında okul öncesinde 15 bin 253, ilkokulda 45 bin 343, ortaokulda 49 bin 402, orta öğretimde ise 40 bin 689 olmak üzere toplam 150 bin 687 öğrencinin karne aldığını bildirdi. - Burdur Burdur 'daki Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen törende ise İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, öğrencilere karne ve hediyelerini verdi.Bayram, 3 bin 709 öğretmenin görev yaptığı 268 okulda eğitim - öğretim gören 43 bin 823 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını belirterek şunları kaydetti:"Bol bol dinlenin ve eğlenin. Ancak yarıyıl tatil planlarınızı yaparken, bilgisayar önünde yoğun vakit harcamaktan sakının. Size emek vererek öğretilen ve öğrendiğiniz bilgilerin unutulmaması için tekrarlar yaparak bilgilerinizi de kalıcı hale getirmelisiniz."
5 Yıldızlı Otel Yarıyıl Tatili Özel Sektör Eğitim Öğretim Yılı Karne Heyecanı 

19 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı