Okulda hizmetliydi, doktora için yurt dışına gidiyor

-röportajlar

( ANKARA ) ANKARA
Devlet Bursu Yurt Dışı Öğretmen Yüksek Lisans Öğrenciler 


- Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmeye hak kazanan 881 öğrenci, Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen programda bir araya geldi. Bu bursiyerlerden biri olan Haşim Türkoğlu, 2014 yılında yardımcı hizmetli olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışmaya başladı.
2015 yılında KPSS’ye girerek 2016 yılında Bakanlıkta memur olarak görevlendirildi. 2018 yılında ise öğretmen olarak atandığını ama gitmediğini belirten Türkoğlu, “Ardından 2019 YLSY bursiyeri oldum ve şu an Birleşik Krallık’a doktoraya eğitim için gideceğim.Kendisini ülkesi için geliştirmek isteyen bir insan için mükemmel bir program. Ülkesi için hizmet etmek isteyen, kendisini geliştirmek isteyen bir insanın cebinden bir kuruş para çıkmadan, tamamen devlet bursuyla gitmek istiyorsa mutlaka bu bursa başvurması gerekiyor. Türkiye’ye geldiğim zaman Milli Eğitim Bakanlığı WEB uzmanı olarak görevlendirileceğim. Yine milli eğitim için, öğrencilerimiz için, ülkem için çalışacağım. İngiltereye giderek doktora yapmadaki amaç ülkem için daha faydalı olmak. Önce kendimi geliştireceğim daha sonra öğrencilerime dolaylı olarak faydalı olacağım” dedi.
Köyde öğretmendi, yüksek lisans için İngiltere’ye gidiyor Bursiyerlerden Kübra Kaymakçı ise Kilis’in Şenlikçe köyünde matematik öğretmeni olarak görev yaparken, MEB bursu ile İngiltere’ye gitmeye hak kazandı. Yurt dışında eğitim almayı çok istediğini söyleyen Kaymakçı, “Yüksek lisansımı eğitimde dijitalleşme alanında yapacağım. Hacettepe Üniversitesi adına İngiltere’ye gideceğim. Benim için çok güzel bir şey ben bunu nasıl kazandım, buralara nasıl geldim inanın bilmiyorum. Toplantıyı dinlerken bile tüylerim diken diken oldu. Böyle bir fırsatı verdikleri için gerçekten çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. (ND-BC -
6 Ocak 2020 Pazartesi günü yayınlandı