'Okul Güvenliği' toplantısı - VAN

"Okul Güvenliği" toplantısı - VAN - Van 'da "Okul Güvenliği" toplantısı - Vali Murat Zorluoğlu'nun konuşması Van 'da "Okul Güvenliği" toplantısı - Vali Zorluoğlu: - "Eğitimde temel hedefimiz var. Bunlardan biri hükümetimizin de Türkiye genelinde hedef olarak koyduğu tam gün eğitimidir. 2020 yılına kadar il genelinde tam gün eğitime geçmek istiyoruz"VAN (AA) - Van Valisi Murat Zorluoğlu, "Eğitimde temel hedefimiz var. Bunlardan biri hükümetimizin de Türkiye genelinde hedef olarak koyduğu tam gün eğitimidir. 2020 yılına kadar il genelinde tam gün eğitime geçmek istiyoruz." dedi.
Koç İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen Okul Güvenliği toplantısına katılan Vali Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yeni eğitim öğretim yılının başlaması üzerine bu toplantıyı yaptıklarını belirtti.
Türkiye genelinde yapılan bu toplantının, hükümetin eğitim güvenliğine verdiği önemi gösterdiğini anlatan Zorluoğlu, "İlimiz eğitim öğretimin birinci dönemini huzurlu ve güvenli şekilde tamamladı. Gerek güvenlik birimlerimizin aldığı tedbirler gerek okul idarecilerimizin veliler ve muhtarlarla aldıkları ilave tedbirler neticesinde, ilimiz çok huzurlu ve güvenli bir eğitim dönemini geride bıraktı." diye konuştu.
Eğitim öğretim yılının ikinci dönemini de aynı şekilde sonuçlandırmak istediklerini ifade eden Zorluoğlu, okullarda emniyet ve jandarma personelini güvenlik koordinatörleri olarak tayin ettiklerini vurguladı.Zorluoğlu, şöyle devam etti:"Her okulumuzda idarecimizle sürekli irtibatta olan birer güvenlik görevlimiz var. Okulumuzun etrafında ve içinde bir hadise veya güvenlik problemi oluştuğunda okul müdürümüz görevliyle hemen irtibata geçebilecek. Aynı zamanda güvenlik personelimiz genel olarak okulun güvenlikle ilgili eksiklerini tespit edip sıralı şekilde bize kadar ulaştıracak. Bu yıl okul önleri ve civarında polis ve jandarma ekiplerimiz uygulamalar yaptı. Okullarımızın risk durumuna göre önlemler aldık." - "2020'de tam gün eğitime geçeceğiz"El birliğiyle Van 'ın eğitimini çok daha ileri noktalara taşıyacaklarını belirten Zorluoğlu, şöyle konuştu:"Eğitimde temel hedefimiz var. Bunlardan biri hükümetimizin de Türkiye genelinde hedef olarak koyduğu tam gün eğitimidir. 2020 yılına kadar il genelinde tam gün eğitime geçmek istiyoruz. Onun için de yeni okullar yapmaya ihtiyacımız var. 2017 yılını 2016'ya göre kıyasladığımızda 6 ila 7 kat daha fazla okul inşa ettik. Şu anda tamamlanan ve yapımı devam eden çok sayıda okulumuz var. 2018 ve 2019 yılında çok sayıda okul yapacağız. 2020'ye geldiğimizde il genelinde bütün okullarımızda artık tam gün eğitime geçeceğiz."Kentte okullaşma oranını da artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Zorluoğlu, Van 'da özellikle liselerde okullaşma oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu kaydetti.
"Okula gitmesi gereken liseli evlatlarımız maalesef çeşitli nedenlerle okula gitmiyor. Bu çocuklarımızı mutlaka okullarımıza getirecek yöntemleri bulup uygulamalıyız." diyen Zorluoğlu,"Özellikle kız çocuklarımız ortaöğretimden sonra okula gelmiyor. Yeter ki bu kız çocuklarımızı okullarımıza çekebilelim. 2023'e kadar hedefimiz Van 'ı ortaöğretimde okullaşma oranı bakımından Türkiye ortalamasına taşıyabilmektir." ifadelerini kullandı.
Eğitim Dönemi Eğitim Öğretim Yılı Okul Müdürü Kız Çocuklar Ortaöğretim 

5 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı