Öğretmenlere otizm eğitimi - YOZGAT

- Öğretmenlere yönelik verilen otizm konulu seminerden detaylar - Eğitimcilerin otizmle ilgili öğretmenleri bilgilendirmeleri - Öğretmenlerin uygulama yapması - Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı Proje Koordinatörü Dilruba Memişoğlu'nun konuşmasıÖğretmenlere otizm eğitimi - Tohum Otizm Vakfınca "Eğitime Uzanan Yol Projesi" kapsamında Yozgat 'ta öğretmenlere otizm semineri verildiYOZGAT (AA) - Tohum Otizm Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarınca desteklenen "Eğitime Uzanan Yol Projesi" kapsamında Yozgat 'ta öğretmenlere yönelik otizm konusunda bilgilendirme semineri düzenledi.
Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen seminerde, Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı Proje Koordinatörü Dilruba Memişoğlu, 90 öğretmen ve 3 formtörü otizm konusunda bilgilendirdiklerini, seminer sonrası 3 formatörün ilde otizm eğitimlerine devam etmelerini sağlayacaklarını söyledi.

Memişoğlu, öğretmenlerden sonra aileleri de bilgilendireceklerini ifade ederek, "Vakıf olarak amacımız, ailelerin otizm konusunda farkındalığını artırmak ve özel eğitimin önemi hakkında bilgi vermek. Biz bu seminerlerde uygulamalı eğitim yapıyoruz. Eğitim kitleri, kitapçıklar, her türlü yazılı yayınlarla bu eğitimlere katkı sağlıyoruz." diye konuştu.
Özel eğitim konusunda otizmli çocukların yaşadığı sorunlardan yola çıkarak bu projeyi uyguladıklarını anlatan Memişoğlu, "Özellikle kaynaştırmada çok büyük problemler yaşanıyor. Özel eğitim sınıflarının yetersiz olmasından kaynaklanan problemler var. Proje kapsamında projenin uygulandığı 11 ilde 33 sınıfı, Yozgat 'ta da 3 özel eğitim okulunun teknolojik olarak ve bakanlığın verdiği materyale uygun olarak donanımını sağlayacağız. İnşallah başarılı bir proje olur." ifadelerini kullandı.
Evrese Teknoloji Öğretmenler Öğretmen Forma 

20 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı