Öğrencilerden Arkana Yardım!

Çorumlu öğrencilerden Arakanlı Müslümanlara yardım kampanyası!
Kızılay Arakanlı Müslümanlar Anadolu Lisesi Türk Kızılayı Müslümanlar 


- Çorum'daki bir lisede, Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı.Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki Orta Öğretim ve Temel Öğretim Kurumlarındaki Din ve Ahlak Değerleri Ortak Kurulu ile Türk Kızılayı Çorum Şubesi işbirliği ile Myanmar ordusunun ' silahlı militanlarla mücadele ' yi gerekçe göstererek Arakan bölgesinde gerçekleştirdiği katliamlardan sağ kurtulan Arakan Müslümanları (Rohingya) için yardım kampanyası başlattı.

Kızılay Şube Başkanı Sedat Canbolat, okul müdürü Halit Güneş'i ziyaret ederek Kızılay'a ait kumbaraları kendisine teslim etti. Okulun koridorunda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan Canbolat, Myanmar'da Budist ordu güçlerinin ' silahlı militanlarla mücadele ' yi gerekçe göstererek Arakan bölgesinde gerçekleştirdiği katliam ve şiddet olaylarını kınadı. Şiddet olayları ve katliamlardan bir şekilde sağ kurtulan Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattıklarını belirten Canbolat, şöyle konuştu: ' Kızılay olarak kent merkezinde Arakanlı Müslümanlara yönelik yardımlarımız devam ediyor.

Bugün de okulumuzda yeni bir yardım kampanyasının fitilini ateşliyoruz. İnşallah sizler diğer okullarımıza da örnek olacaksınız. Burada toplanan paraları Kızılayımız aracılığıyla mağdur Arakanlı kardeşlerimize ulaştıracağız. ' Daha sonra okul müdürü Güneş ile bazı öğretmen ve öğrenciler tarafından kumbaralara para atıldı.Bir ay boyunca okulda kalacak kumbaralarda biriken para, Kızılay tarafından Arakanlı Müslümanlara ulaştırılacak.
21 Eylül 2017 Perşembe günü yayınlandı