Öğrenciler 'Su dedektifi' oldu - ANKARA

Öğrenciler "Su dedektifi" oldu - ANKARA - Batıkent Kentkoop İlkokulu'nda düzenlenen"Su dedektifi" sertifika töreni - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bülent Selek'in konuşması - REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman'ın konuşması - Öğrencilere sertifikalarının verilmesiÖğrenciler "Su dedektifi" oldu - Su kaynaklarının izlenmesinde farkındalığın artırılması ve halkın bu konuda aktif rol alması için hayata geçirilen "Su İzleme Günü Eğitimleri" kapsamında eğitim gören ilkokul öğrencilerine "Su dedektifi" sertifikası verildiANKARA (AA) - Başkentte su kaynaklarının izlenmesi konusunda eğitim verilen ilkokul öğrencileri "Su dedektifi" oldu.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bülent Selek, Batıkent Kentkoop İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bölgesel Çevre Merkezinin (REC Türkiye) ortaklığıyla "Su İzleme Günü Eğitimleri" projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Su kaynaklarının izlenmesi konusunda farkındalığın arttırılması ve halkın su kaynaklarının izlenmesi konusunda aktif rol alması için hayata geçirilen projenin 2016 yılında başladığını dile getiren Selek, 2017'de "İzliyorum, Biliyorum ve Paylaşıyorum" sloganıyla ikincisi düzenlenen "Su İzleme Günü Eğitimleri" kapsamında Kentkoop İlkokulu'nda eğitim gören 200 3'üncü sınıf öğrencisine "Su dedektifi" sertifikasının verileceğini söyledi.

Türkiye'nin su açısından zengin bir ülke olmadığını vurgulayan Selek, "Su, hayatın kaynağı. Su olmadan yaşam olmaz. Sadece insan yaşamı için değil, bütün canlılar için su vazgeçilmez bir kaynaktır. Bu kaynağı çok iyi korumalıyız, çok iyi yönetmeliyiz." dedi.
REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman ise şunları kaydetti:"Geleceğimizi bilmemiz için geçmişimizi ve bu günümüzü bilmemiz gerekiyor, iyi tanımamız öğrenmemiz gerekiyor. Son 150 yıldır kaydedilen en sıcak yıl son üç yıl oldu. Bu bir tesadüf mü? Bu bir tesadüf değil. Bizim yaptığımız faaliyetlerin dünya yüzeyinde bıraktığı etkinin bir sonucu. Geleceğimizi sizler koruyacaksınız. Geleceğimiz sizlere emanet olacak."Konuşmaların ardından öğrencilerinin eğitimlerine ilişkin video izlendi. Daha sonra ise Genel Müdür Selek, Sayman ve Kentkoop İlkokulu Müdürü Hilmi Yılmaz, öğrencilere sertifikalarını verdi.
Dedektif Öğrenciler Rektör Irak 

2 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı