Öğrenciler okulları için marş yazdı - ÇANAKKALE

- Etkinlikten görüntüler - Okul Müdürü Elif Gökçe'nin açıklamasıEDİRNE (AA) - Edirne 'de Mithat Paşa İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri okulları için marş yazdı. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin okullarına aidiyet duygusunu artırmak, okullarının isimlerinin nereden geldiği konusunda bilinçlenmeleri ve okul kültürlerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "İsmiyle Müsemma Okullar Projesi" kapsamında öğrenciler okulları için marş yazdı.Sözleri okulun Türkçe öğretmeni Naciye Öz rehberliğinde öğrenciler tarafından yazılan, beste ve müziği ise özel bir kurumda müzik öğretmenliği yapan Emre Deniz Kuru tarafından yapılan "Mithat Paşa Okul Marşı", düzenlenen programla ilk kez seslendirildi.Okulun çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşen programda öğrenciler ilk olarak okula ismini veren Mithat Paşa'yı anlatan bir oyun sergiledi. Ardından öğrenciler hep birlikte "Mithat Paşa Okul Marşı"nı okudu.Mithat Paşa Ortaokulu Müdürü Elif Gökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, okul marşının yazılmasıyla kalıcı bir eserin ortaya çıkarıldığını söyledi.

Marşın yazılmasında öğrencilerin titizlikle çalıştığını ifade eden Gökçe, şunları kaydetti:"İsmiyle Müsemma Okullar Projesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde yapılan geniş çaplı bir proje. Çok değerli proje. Çocukların eğitim gördükleri okulların isminin nereden geldiğini bilmesiyle okullara olan bağlılıklarının daha artacağını düşünüyoruz. Biz de bu proje kapsamında farklı bir şey yapmak istedik. Bir okul marşı yazdık. Bize ait bir şey olsun, kalıcı olsun ve bu bağlılık duygusu daha da atsın istedik. Özel kolejlerin genelde marşları var ancak devlet okulları arasında böyle bir gelenek pek fazla gözükmüyor. Devlet okulları arasında ilk olmasa bile ilklerden biri olduğunu düşünüyorum. Marşın sözleri Türkçe öğretmenimizin rehberliğinde tüm öğrencilerimizin katkılarıyla yazıldı. Beste ve müzikte Emre Deniz Kuru hocamız tarafından yapıldı."Okulun Türkçe öğretmeni Naciye Öz ise çocukların marşın yazımına heyecanla katkı sunduğunu belirterek "Proje kapsamında okulumuzu anlatan bir marş yazmak istedik. Bu kapsamda da öğrencilerden dörtlükler halinde yazılar yazmalarını istedik. Daha sonra bunları bütünleyip bizlerinde katkılarıyla bir marş yazmayı başardık." dedi.
Marşın bestecisi Emre Deniz Kuru da çalışma kapsamında güzel bir marş ortaya çıktığını vurgulayarak, "Ritmi dört dörtlük, kendisi dört dörtlük, bu projede çalışan insanların dört dörtlük olduğu bir eser ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.
Toplantı Öğretmen Bağlılık Kullar Öğrenciler 

22 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı