Öğrenciler, Kadınlar Gününde pembe uçak dağıttı

Detaylar
Sivil Havacılık Kadınlar Günü Farkındalık Farkındalık Yaratma Kadına Şiddet 

-Uçakların dağıtılması
-Röportajlar

( KASTAMONU ) KASTAMONU

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Kastamonu’da bir grup sivil havacılık öğrencisi, kadınlara pembe uçaklar dağıttı.
Uçaklar dağıtılırken kadınların hayatın her noktasında önemli olduğu vurgulandı ve sivil havacılık noktasındaki emekleri içinde teşekkür edildi. Kastamonu Üniversitesinde Sivil Havacılık Yönetimi okuyan bir grup öğrenci, hem sivil havacılıkla alakalı çalışmalarını tanıtmak hem de havacılıkta kadınların önemli bir rol oynadığını farkındalık oluşturmak için vatandaşlara pembe uçak dağıttı.
Yapılan projede Kastamonu’nun farklı noktalarında öğrenciler, kadınlara pembe uçak dağıtımı yaptı. Pembe uçak dağıtarak farkındalık oluşturmak isteyen öğrencilerden Necla Ada Kasabalı, “Biz bugün hem kadınlar günü hem de havacı kadınlar haftası sebebi ile bir araya geldik. Bugün Kastamonu da 4 meydan da pembe uçak dağıtımı yapıyoruz. Kastamonu da hem biraz farkındalık yaratmak hem de biraz etrafı renklendirmek istedik. Kadınlara, çocuklara, yaşlılara hemen hemen önümüze çıkan herkese havacılıkla alakalı bilgiler vermeye çalıştık” diye konuştu.
“Gelecek senelerde kutlanılırken daha mutlu olduğumuz bir gün haline gelir” Programda hediyesini aldıktan sonra duygularını ifade eden Esra Beleç ise, “Bugün bizi düşünerek böyle bir hediye vermelerine çok sevindim. Ama kadına şiddet gibi konularda en kısa sürede halledilebilir ve önüne geçilebilir bir hale gelirse 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gelecek senelerde bizim ve tüm kadınlar için gerçekten kutlanılırken daha çok mutlu olacağımız bir gün haline gelir” dedi.
“Böyle bir hediye gerçekten şu zamana kadar almamıştım” Programda hediyesini aldıktan sonra duygularını paylaşan Gülcan Yaylacı da, “Böyle bir hediye gerçekten şu zamana kadar almamıştım. Kadınlar her yerde, her ortam da, her meslekte varlar. Kadın olmadan hiçbir şey olmaz kadınları sevin ve cinayetleri bitirebilmek için ne gerekiyorsa mücadele edin diyorum” ifadelerini kullandı. Program, dağıtılan pembe uçakların uçurulması ile sona erdi. Programın ardından öğrenciler Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklar ile vakit geçirdi.
8 Mart 2020 Pazar günü yayınlandı