Öcalan lehine sloganlara Nevruz komitesi geçit vermedi

Alan çevresindeki güvenlik önlemleri
Güvenlik Önlemi Nevruz Tertip Komitesi Terör Örgütü Polis Ekipleri 

-Polisin arama yapması
-Detaylar
-Alandan görüntüler
-Öcalan lehine sloganlar
-Nevruz ateşinin yakılması
-Detay görüntüler

( ADANA )- Adana’da HDP ve bazı Sivil Toplum Kuruluşları'nın ortak düzenlediği Nevruz kutlamasına yaklaşık 3 bin kişi katıldı ADANA

- Adana’da HDP ve bazı Sivil Toplum Kuruluşları'nın ortak düzenlediği Nevruz kutlamasına yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 12.00’da kutlama için yaklaşık 3 bin kişi sabahın erken saatlerinden itibaren alana giriş yaptı. Nevruz alanına çıkan yollar bariyerlerle kapatılırken, bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı. Katılımcılar 2 arama noktasında alana girerken polis ekipleri terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan fotoğraflarına izin vermedi. Yaşları 18’den küçük 2 kişinin de alana Öcalan fotoğrafı sokmaya çalışması üzerine polisin şahısları gözaltına aldı. Ayrıca dün gece, Nevruz etkinliğinin yapıldığı alanın altında ve çevresinde bomba araması yapıldı. Kurulan platformdan Kürtçe müzik yayınları yapılırken, toplananlar da alanda halay çekip, nevruzu kutlamaya başladı.
Nevruz alanını dolduranlar, zaman zaman terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Bu sırada tertip komitesinin uyarması ile platformdan müzik sesi verilerek, slogan sesleri bastırıldı. Bazı vatandaşların da PKK'yı simgeleyen paçavraları salladığı görüldü.
Nevruz etkinliğinin saat 17:00’a kadar sürmesi bekleniyor. (UMT-
21 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı