'Oba otel' tarihi konaklama imkanı sunuyor - KIRKLARELİ

"Oba otel" tarihi konaklama imkanı sunuyor - KIRKLARELİ - Tesislerden genel detay görüntüler - Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in konuşması"Oba otel" tarihi konaklama imkanı sunuyor - Trakya'nın Karadeniz kıyılarındaki meşe ve çam ağaçlarından oluşan Istranca Ormanının derinliklerinde beş yıldızlı otel konforunu aratmayan eski Türk oba kültürünü yansıtan çadırlar ile kurulan kamp alanında, yerli ve yabancı turistlere her mevsim tabiat ile iç içe vakit geçirme imkanı sunuyor - Kırklareli Valisi Osman Bilgin: - "Kentimiz her dönem, dört mevsim turizme açık. Kırklareli Türkiye'nin en güzel en narin, en güvenilir bölgesi"KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Trakya'nın Karadeniz kıyılarındaki meşe ve çam ağaçlarından oluşan Istranca Ormanı'nın derinliklerinde beş yıldızlı otel konforunu aratmayan eski Türk oba kültürünü yansıtan çadırlar ile kurulan kamp alanında, yerli ve yabancı turistlere her mevsim tabiat ile iç içe vakit geçirme imkanı sunuyor.Trakya'nın "saklı cenneti" olarak adlandırılan, doğası, tarihi, denizi ve lezzetleriyle ön plana çıkan kentlerinden biri olan Kırklareli 'nin Demirköy ilçesinin Armutveren köyünde, Istranca Ormanlarının içerisinde ekoturizmin yaşatılması amacıyla eski Türk oba kültürünü yansıtan kamp alanı kuruldu.Doğaya zarar vermeden kurulan ve otantik yapısıyla dikkati çeken kamp alanı, turistlere doğanın güzelliklerini farklı açıdan keşfetme imkanı sağlıyor. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Istranca Ormanları'nın içerisinde kurulan ve oba kültürünün yaşandığı tesisin görülmeye değer olduğunu söyledi.

Türk milletinin tarihini ve kültürünü iyi bildiğini belirten Bilgin, tarihi ile ilişki kuran, tarihi ile bağlantısını kesmeyen milletlerin geleceklerini her zaman çok daha iyi yaşadıklarını vurguladı.Bu tesis ile yerli ve yabancı turistlerinde oba kültürünü yaşayarak öğrenme fırsatı bulacaklarını anlatan Bilgin, "Hakikaten çok özverili bir şekilde, özel bir tesis kurdu. Hem geleneklerimizi yansıtmak hemde kentimize de turizm alanında eko turizm alanında tesis kazandırdı. Bizde kendisine destek olmak amacıyla tesisimizi ziyaret etti. Kentimiz her dönem, dört mevsim turizme açık. Kırklareli Türkiye'nin en güzel en narin, en güvenilir bölgesi. bu bölge doğası ve ürünleriyle organiktir." diye konuştu.
Girişimci Yunus Babayiğit ise dünyanın bir çok ülkesinde yaşatılan oba kültürünün Kırklareli 'nde de yaşatmayı istediklerini ifade etti.
Kırklareli 'nin İstanbul'a yakınlığı ve doğasının güzelliği ile bu bölgeyi tercih ettiklerini anlatan Babayiğit, "Buraya gelen yerli ve yabancı turistler burada köy yemeklerini tüketerek doğal varlıklarını gezip tatillerini yapabilecek" dedi.
Babayiğit, şu anki yatak kapasitelerinin ise 15 olduğunu ve bunu en kısa sürede 50'ye çıkartmak istediklerini sözlerine ekledi.
Cennet Yabancı Turist Muhabir Yıldızlı Saklı Cennet 

4 Ocak 2019 Cuma günü yayınlandı