Nevruz Bayramı kutlandı - BAYBURT

- Nevruz ateşi ve katılımcılardan görseller - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın konuşması - Belediye Başkanı Mete Memiş'in konuşması - Örste demir dövülmesi ve nevruz ateşinden atlanılması - Okçuluk ve halk oyunları gösterisiNevruz Bayramı - Bayburt , Gümüşhane, Ordu ve Giresun'da çeşitli etkinlikler düzenlendiBAYBURT (AA) - Bayburt , Gümüşhane, Ordu ve Giresun'da Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğünce Bayburt Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Kampüsü'nde gerçekleştirilen etkinlikte, nevruz ateşi yakılarak ateşin üzerinden atlandı, örste demir dövüldü.Vali Ali Hamza Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı'nın iyilik ve güzelliklere vesile olmasını diledi.Tarih sahnesine çıkmanın ve tarihte kalıcı olmanın her millete nasip olmadığını belirten Pehlivan, "Kalıcı olmak, uzun ömürlü olmak, kültürel değerlerin de sağlam olmasıyla mümkündür." dedi.
Pehlivan Türk milletinin Orta Asya'dan getirdiği kültürünü, sahip olduğu değerleri İslami değerlerle kaynaştırdıktan sonra hem gücüyle hem de kültürüyle var olduğunu anlattı.Medeniyetlerin de bu şekilde oluştuğunu belirten Pehlivan, şunları söyledi:"Dolayısıyla bizim milletimiz tarih sahnesinde, dünya üzerinde medeniyet kurmayı başarmış nadir milletlerden birisidir. Giderek şunu daha iyi anlıyoruz; hem kendi coğrafyamızda hem de dünyanın bütününde bizim gibi bakan, bizim gibi insanlık değerlerini yaşatma gayreti içerisinde olan, birliği önemseyen, insanlık değerlerini önemseyen bir topluma dünyanın da ihtiyacı var."Belediye Başkanı Mete Memiş de Türk milletini oluşturan bütün unsurlarla Nevruz Bayramı'nı hep birlikte kutlamanın şuurunda olunması gerektiğini ifade etti.
Program, halk oyunları ve okçuluk gösterisinin ardından sona erdi.
İslam Uzun Ömür Nevruz Nevruz Ateşi Halk Oyunları 

Uzun Ömür Hakkında
Alanında uzman konuklarla sağlık ve hayata dair her şey bu programda konuşulacak... Kilo problemlerinden kalp hastalıklarına, hayatın zorluklarıyla başa çıkabilme yollarına ve birçok hastalığın teşhis ve tedavi yöntemlerini ekranlara getiriyor olacak…...
devamı
21 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı