Narkotik operasyonda cephanelik ele geçirildi

Operasyon anı
Uyuşturucu Madde Silah Ticareti Harekete Geç Akıllı Cep Telefonu Cep Telefonu 

-Koçbaşıyla kapının kırılması
-Eve girilmesi ve arama yapılması
-Uyuşturucu maddelerin bulunması
-Tabancaların bulunması
-Kalaşnikov bulunması
-Ele geçirilen malzemelerin tamamı

( İSTANBUL -ÖZEL)- Üsküdar’da narkotimler bir evde 6 adet tabanca ve Kalaşnikov ele geçirildi- Gözaltına alınan 4 şüphelinin evinde çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi İSTANBUL

- Üsküdar’da ihbar üzerine bir eve operasyon düzenleyen narkotimler, aramalarda 6 adet tabanca ve “Kalaşnikov” marka uzun namlulu silah ele geçirdi. Cephaneliği andıran evde bulunan silahların yanı sıra çok miktarda esrar ile 22 bin liraya ise el konuldu. Gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul’da torbacılara göz açtırmayan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Sokak Suçları ve Narkotim Büro Amirliği ekipleri, Üsküdar’da bir adreste uyuşturucu madde ticareti yapıldığına dair ihbar aldı. İhbarı değerlendiren narkotimler, fiziki ve teknik takiplerin ardından operasyon için düğmeye bastı. Hazırlıklarını tamamlayarak harekete geçen polis, geçtiğimiz Perşembe günü saat 17.00 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Şah Sokak üzerindeki bir binaya operasyon düzenledi.
Operasyonda koçbaşıyla kapısını kırdıkları daireye giren narkotimler, içerideki şahıslar yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Ardından polis evde arama detaylı arama yapmaya başladı.
Cephanelik ve çok miktarda esrar bulundu Evin her tarafını didik didik arayan narkotik polisi, bir bazanın altındaki valizin içerisinde çok miktarda esrar maddesi ele geçirdi. Aramaları sürdüren polis, odalar yaptığı aramalarda gizli bölmelerde 6 adet tabanca ele geçirdi. Cephaneliği andıran evde bulunanların yanı sıra ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mermi ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 22 bin liraya ile ticaretinde kullanılan 6 adet akıllı cep telefonuna da el konuldu. Kalaşnikov marka uzun namlulu silah ele geçirildi Timler ardından yapılan operasyonla bağlantılı olduğu tespit edilen Kirazlıtepe Mahallesi Keşif Sokak üzerindeki daireye de aynı gün saat 00.00 sıralarında baskın düzenledi.
Dairede yapılan aramalarda ise salondaki bir koltuğun altında “kalaşnikov” marka uzun namlulu silah ve tüfeğe ait 29 adet mermi, 2 adet hassas terazi ile çok miktarda esrar maddesi ele geçirdi. Tüm silahlara ve uyuşturucu maddelere narkotik polisi tarafından el konuldu. Ele geçirilen maddeler ve silahlar ise incelenmek üzere Polis Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü'ne teslim edildi. Tutuklanarak cezaevine gönderildiler Öte yandan operasyon kapsamında gözaltına alınan Ömer A., Mustafa A., Ramazan B. ve Bora Erdi B. da sorgulanmak üzere şubeye götürüldü. İfadelerinin alınmasının ardından işlemleri tamamlanan şahıslar, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden Ömer A., “uyuşturucu madde ticareti yapmak” ve “yasa dışı silah ticareti yapmak” suçlarından, Ramazan B. de “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mustafa A. adli kontrol şartıyla, Bora Erdi B. ise “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı.
14 Ekim 2018 Pazar günü yayınlandı