Müslüman genç girişimcilerden inovasyon atağı - KAZAN

- Kazan İİT Genç Girişimciler Forumu'ndan detaylar - Tataristan Cumhurbaşkanı Rustem Minikhanov'un konuşması - Kazan İİT Genç Girişimciler Forumu, Tataristan 'ın başkenti Kazan'da yapıldıKAZAN (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) bağlı, İstanbul merkezli "İslam Konferansı Gençlik Forumu (IKGF - Dİ)" ile Tataristan Cumhurbaşkanlığı'nın ortaklaşa düzenledikleri "Kazan İİT Genç Girişimciler Forumu" Tataristan 'ın başkenti Kazan'da gerçekleştirildi.
"Kazan İİT Genç Girişimciler Forumu"nun açılış töreninde konuşan Tataristan Cumhurbaşkanı Rustem Minikhanov, bu sene İİT Girişmicilik Platformunun kurulmasının, 4.’sü düzenlenen Girişimciler Forumunun daha da güçlenerek sürdürülebilir hale gelmesinin önemli bir kanıtı olduğunu belirtti.
IKGF - Dİ’yi gençliğin gelişimi yönünde üstlendiği etkin rolden dolayı tebrik eden Minikhanov, Innopolis IT kentinin bu çalışmalarda daha etkin rol alarak platformun daha da etkin hale getirilmesi için her türlü desteği vermeyi sürdüreceğini vurguladı.IKGF Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov da artık çok daha kapsamlı ve sürdürülebilir bir zemine kavuşan İİT Girişmicilik Platformunun önemine dikkati çekerek, IKGF tarafından hayata geçirilen programın en temel stratejik hedefinin İslam dünyasının temel sorunlarından biri olan genç işsizlik oranının düşürülmesi ve küresel rekabetin içerisinde etkin bir şekilde yer alması olduğunu söyledi.

İskandarov, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve İKGF - Dİ iş birliğinde eylül ayında gerçekleştirilecek İİT Genç Girişmciler Fuarı'nın, dört yıldır büyük başarılarla yoluna devam eden projenin mihenk taşlarından biri olduğunu belirterek, İslam dünyasında bir ilk olarak düzenlenecek fuardan büyük beklentilerin bulunduğunu aktardı.Forum kapsamında konuşan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kacır da "Türkiye’de başlattığımız teknoloji hamlesini İslam dünyasının geneline yaymayı hedefliyoruz. Müslüman genç girişimcilerin başarıya ulaşması için vakıf olarak her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz." dedi.
Online fazı 2 senedir aktif olan İİT Girişimcilik Platformuna son 2 sene içerisinde Müslüman ülkelerin genelinden 2000’den fazla başvuru kabul edildi. Online eğitim ve mentor değerlendirme süreçlerinden sonra 300 proje arasından seçilen 26 proje yatırımcıya sunuldu. Bu sene aynı zamanda "Yatırım Show"u formatı da eklenilen 4.İİT Genç Girişimcilik Forumu, Pakistan’ın önde gelen yatırım programı Idea Croron - KA tarafından filmleştirilecek.Foruma, 18 ülkeden 58 genç girişimci ve İİT üyesi ülkelerden üst düzey yatırımcılar katıldı.
Açılış töreninde, İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el - Useymin ve İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Zamir Ikbal da hazır bulundu.
Açılış Töreni Genç Girişimciler Teknoloji Yatırımcı İşsizlik Oranı 

10 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı