MÜSİAD Başkanı Vardandan Veda Yemeği

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 28 Nisan'da yapılacak 21. Olağan Genel Kurulu'nda görevi bırakacak olan Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, basın mensuplarına veda yemeği verdi.
İşadamları Ömer Cihad Vardan 


Programda konuşan Vardan, 2008 bunalımı ile morallerin dibe vurduğunu belirterek, şunları söyledi:

' Bu dilimde akıllardan 'Acaba eski günlere mi dönüyoruz' diye geçiriliyordu. Böyle bir ortamda üyelerimize 'Yapacağınız ilk şey çalışanlarınızı çıkarmak olmasın. Siz bu arkadaşları işlerinden ederseniz onlar sizin yaptığınız ürünleri nasıl alacak, ekonomi nasıl yürüyecek' dedik. 2008'de IMF ile stand-by anlaşmasının süresi bitiyordu, biz gelecek dönem için anlaşma yapılmamasını savunduk. Pek çok kesim 'IMF'nin parası bitecek hemen anlaşalım' önerisinde bulunuyordu. O zaman biz tek kaldık, IMF ile anlaşılmaması fikrini dillendirdiğimiz için. Ama iktidar basiretli davrandı, IMF ile anlaşma yapmadı. Biz, bu bunalımı, Elhamdülillah yara almadan geçirdik, teğet geçirdik. '

AK Parti'ye açılan kapatma davasının yatırımcıyı kaygılandırdığına işaret eden Vardan, ' Eğer AK Parti kapatılsa idi, 2008 bunalımında başsız, iktidarsız kalacaktık. Rotasız biçimde dalgalı denizde kendimizi bulacaktık. ' yorumunu yaptı.

Türkiye'nin ekonomik bunalımdan güçlenerek çıktığını aktaran MÜSİAD Başkanı, şunları kaydetti:

' Bugünleri tarih olarak not etmeliyiz. Siyaset, adalet ve ekonominin iç içe olduğunu ve başarıyı getirdiğini bilmeliyiz. Bundan sonra da büyümenin devam ettiği günleri göreceğiz. Biz, şu anları huzur, güven ve istikrar ortamından sonra gördük. Bu ortamın devamı hepimiz için önemli. '

Vardan, ' Eğer, biz birlik ve beraberliği korur, iyi projeleri yapacak insanlara oy verirsek ülkemizin önü açık. Dünyada çalkantılı günler var ama bizim hedeflerimiz de var. Bakın 2023 için belirlediğimiz hedefler var. Onun için ülkemizi çok sevmeli, herhangi bir şeyin ayağımızı tökezletmemesi adına gerekeni yapmalıyız. Biz bunu yaparsak yatırımcıların gözü de ayağı da Türkiye'de olacak. ' dedi.

Vardan, toplantının sonunda gazetecilere 4 senelik görev dönemi ile faaliyetlerini içeren 'Cihad ve MÜSİAD' adlı bir kitapçık dağıttı.

25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı