Muş'ta yaralı bulunan bozayı tedaviye alındı

- Sakinleştirici iğnenin hazırlanması - Ayı’dan görüntü - Ayının sakinleştirici iğneyle vurulması - Veterinerin Ayı’yı sakinleştiriciden sonra ilk muayene etmesi - Doğa koruma ve milli parklar personeli İsmet Kavas'ın konuşması - Ayının kafese konulması - Veteriner Semih Türkçan'ın konuşması - Kafeste bulunan ayıdan görüntüMUŞ (AA) - Muş 'un Bulanık ilçesinde yaralı bulunan bozayı tedavi altına alındı.Alınan bilgiye göre, Bostancılar köyü yakınında buğday biçmek için tarlaya giden köylüler, çalıştıkları yere yakın bir noktada yaralı bir bozayı fark etti.Köylülerin durumu yetkililere bildirmesi üzerine söz konusu yere Doğa Koruma ve Milli Parkalar Muş Şube Müdürlüğü ekipleri ve belediye veteriner hekimleri yönlendirildi.Bölgeye gelen ekipler, yaralı ayıyı arama çalışması başlattı.Arama sonucu yaralı bulunan ayı, uyuşturucu iğne kullanılarak sakinleştirildi.Veteriner Semih Şentürk, yaptığı açıklamada, bozayının düşme ya da çarpma nedeniyle yaralandığını söyledi.

Hayvana iğne yardımıyla ilk müdahaleyi yaptıklarını aktaran Şentürk, "İlk müdahale sonucunda ateşli silah izine rastlamadık. Belden aşağısı travmatik olarak felçli görünüyor şu anda." dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü personeli İsmet Kavas ise ihbarı aldıktan sonra olay yerine gittiklerini belirterek, "5 saatlik arama sonucunda yaralı bozayıyı bir tarlada bulduk. Ayıyı uyuşturucu iğne ile uyutup ön tedavisini yaptık. Yaralı bozayı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesine götürülecek. Burada gerekli tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakılacak." diye konuştu.

İlk Müdahale Uyuşturucu Bild Bulduk Irak 

13 Temmuz 2018 Cuma günü yayınlandı