Muş'ta heyelan tehlikesi

- Dumlusu Köyünde heyelan bölgesinden detaylar - Ekiplerin köyde inceleme yapması - Muş Alparslan Üniversitesi öğretim üyesi Jeomorfolog Dr. İskender Dölek'in konuşması - Evlerin çatlayan duvarları - Köy sakinlerinden Mehmet Reşit Aykan'ın konuşmasıMUŞ (AA) - Muş 'un Dumlusu köyünde heyelan tehlikesi yaşandığı belirtildi.Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Üyesi Jeomorfolog Dr. İskender Dölek, köyde inceleme yaptı.Dölek, yaptığı açıklamada, yağışların ardından köyün heyelan tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Köyde bazı evlerin ciddi anlamda tehlike altında olduğunu belirten Dölek, zeminde meydana gelen hareketlenmenin konutları da etkilediğini ve duvarlarda çatlaklar oluşturduğunu anlattı.Köyün güvenli bir alana taşınması gerektiğini belirten Dölek, benzer durumun Sarıdal, Serinova'nın Çağdaş mezrası ve Ağartı köylerinde de görüldüğünü kaydetti.
Köy sakinlerinden Mehmet Reşit Aykan da heyelan tehlikesi nedeniyle tedirgin olduklarını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.
Öğretim Üyesi Gesi 

10 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlandı