Münir Özkul için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlendi

Röportajlar
Tron Saygı Duruşu Cenaze Kışla Irak 

-Salondan görüntü
-Saygı geçişi
-Oyuncu arkadaşlarından ve ailesinden görüntü
-Türk bayrağına sarılı tabutu
-Genel ve detay görüntüler

( İSTANBUL )- Türk sinemasının duayen ismi Münir Özkul için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören İSTANBUL

- Türk sinemasının duayen ismi. Törene Özkul’un eşi, çocukları, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda isim katıldı.
Türk sinemasına büyük emekler veren Yeşilçam'ın usta sanatçısı. Törene usta sanatçının eşi Umman Özkul, çocukları, Özkul’un eski eşi Suna Selen, Nuri Alço, Erhan Yazıcıoğlu, Süha ve Behzat Uygur, İlyas Salman, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Hababam Sınıfı oyuncularından Tuncay Akça, Ahmet Arıman ile sanat camiasından çok sayıda isim ve sevenleri katıldı.
Törende usta sanatçının eski eşi Suna Selen ve Umman Özkul el ele oturarak birbirlerine destek oldu. Törende Türk sinemasının duayen isminin Türk bayrağına sarılı tabutu sahneye getirildi ardından sevilen sanatçının milyonların hafızasına kazınan filmlerinden kesitler gösterildi. Sonrasında Özkul, için saygı duruşunda bulunulurken biyografisi okundu. Ardından Süha Uygur gibi isimler törende konuşmalarıyla usta ismi anlatırken kızı Güner Özkul, duygularını paylaştı. "Burası tiyatro sahnesi nerede bu izleyiciler" Konuşmaların ardından usta isim için tabutun önünden 'saygı geçişi' yapıldı. Geçişin sonrasında bir kadın usta sanatçının cenazesinin tiyatro sahnesinde yalnız kaldığını söyleyerek "Burası tiyatro sahnesi nerede bu izleyiciler" diyerek salonu boşaltanlara tepki gösterdi. Ardından Türk sinemasının duayen ismi Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hocası Münir Özkul'un cenazesi alkışlar arasında Teşvikiye Camii'ne uğurlandı. “Çok üzgünüm hep yanımda olmasını istiyordum” Sevilen sanatçının eşi Umman Özkul, “Çok üzgünüm hep yanımda olmasını istiyordum. Sıkıntıları olduğu için temennim o sıkıntılardan kurtulduğu için ama hep yanımda olmasını istiyordum tabi ki” diye konuştu.
“Mağlubiyeti en son güne kadar kabul etmedi” Umman Özkul’un usta ismi hiçbir zaman yalnız bırakmadığını dile getiren Münir Özkul’un oğlu Ferdi Özkul, “ Benim söyleyeceğim bir şey var Umman Hanım’a teşekkür ediyorum. Ona baktı yaşama şevki, pozitif görüşüyle mağlubiyeti en son güne kadar kabul etmedi” dedi.
“Türk tiyatrosu için çok değerli bir insandı” Özkul’un Türk sineması için çok önemli bir isim olduğunu ifade eden Yeşilçam’ın usta isminin eski eşi Suna Selen, “Ben Münir Bey ile 40 sene önce ayrıldım. Tabi ki Türk tiyatrosu için çok değerli bir insandı. Çok değerli bir sanatçımızdı. Ama şunu da söyleyeyim çok şanslı bir insandı böyle bir melekle birlikte olduğu için. Aslında Umman Hanım hepimizin şansıydı, hepimiz biliyoruz ona ne kadar iyi baktığını” şeklinde konuştu.
“Sinemanın ve tiyatronun başı sağ olsun” Usta oyuncuyla birçok filmde birlikte rol alan ve Özkul’un unutulmaz rollerle milyonların evine konuk olduğunu söyleyen oyuncu Tuncay Akça, “ Sinemanın ve tiyatronun başı sağ olsun. Bizim hocamızdı biz alaylı olarak geldik sinemaya onların yanında çok şeyler öğrendik” ifadelerini kullandı. “Ona çay ikram ettiğim için kendimi çok mutlu adlediyorum” Özkul’un duayen bir isim olduğunu ve Türk sineması için çok değerli bir isim olduğunu dile getiren Erhan Yazıcıoğlu, “ Bu sahnede onun replikleri tek tek yaşamaya devam ediyor. Benim anılarım onunla ilgili hep gülümseten anılardır. Herkesten önce o gelirdi, herkese hatır sorardı ve ben ona çay ikram ettiğim için kendimi çok mutlu adlediyorum” ifadelerini kullandı.
7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı