Muhafız Alayı darbe girişimi davası - Kavakcı - ANKARA

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı'nın açıklamasıMuhafız Alayı darbe girişimi davası - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı: - "Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda duruşmalar hukuk çerçevesinde, adalet çerçevesinde neticelenecek ve adalet yerini bulacak. Bu darbe girişiminde yer alan, katkısı bulunan herkes adalet önünde hesabını verecek"ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, FETÖ davalarına ilişkin, "Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda duruşmalar hukuk çerçevesinde, adalet çerçevesinde neticelenecek ve adalet yerini bulacak. Bu darbe girişiminde yer alan, katkısı bulunan herkes adalet önünde hesabını verecek." dedi.
Kavakcı, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki eylemlere ilişkin 534 kişinin yargılandığı davayı takip etti.Duruşmaya öğle arası verilmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Kavakcı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, en temel hakkı olan hayat hakkına yapılmış bir girişim olarak değerlendirdi.Kavakcı, bu girişimin ayrıca bu coğrafyaya ümit bağlamış bütün insanlara, bütün mazlumların geleceğine yapılmış bir darbe girişimi olduğunu da kaydetti.
Muhafız alayı davasında yargılananlardan bir bölümünün TRT'ye baskın yapan ve emirle bildiri okumaya gidenlerden oluştuğunu da anımsatan Kavakcı, "Biz arzu ediyoruz ki en kısa zamanda bu dava da neticelensin ve adalet yerini bulsun." dedi.
Kavakcı, şunları söyledi:"Bu vesileyle biz o gün TRT'de ve başka kanallarda dik duran bütün medya mensuplarımıza ve 15 Temmuz'un medya şehitlerine de ayrıca şükranlarımızı arz ediyoruz. Bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda duruşmalar hukuk çerçevesinde, adalet çerçevesinde neticelenecek ve adalet yerini bulacak. Bu darbe girişiminde yer alan, katkısı bulunan herkes adalet önünde hesabını verecek."
Şehit Lens Mazlum Bild Darbe Girişimi 

25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı