Mudanya Mütarekesinin 90. Yılı Kutlandı

Bursa ' nın Mudanya ilçesinde, Mudanya mütarekesinin 90. yıldönümü törenlerle kutlandı.Mütareke kutlamaları, Atatürk anıtına ve daha sonra Mütareke Parkı ' ndaki İsmet İnönü heykeline çelenk konulmasıyla başladı. Mütareke Meydanı ' nda öğrencilerin şiirler okumasının ardından konuşmalar yapıldı. U.Ü. Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saime Yüceer, Bursa Valisi Vekili Eyüp Sabri Kartal, Mudanya Kaymakamı Âdem Öztürk, İsmet İnönü ' nün torunu CHP Milletvekili Gülsün Bilgehan birer konuşma yaptı.
Atatürk Bursa Valisi Hasan Aktürk Mustafa Kemal Atatürk Milletvekili 


Belediye Başkanı Hasan Aktürk, “Bugün 90 yıl önce İsmet Paşa ' nın itilaf devletleriyle imzaladığı mütareke antlaşmasını coşku ile kutluyoruz. Dünya var oldukça bu topraklarda bayrağımız her zaman dalgalanmaya devam edecektir. Hiçbir güç ve kuvvet buna asla engel olamayacak ve engel olmaya çalışanlar ise gerekli karşılığı bugün olduğu gibi yarın da göreceklerdir” dedi.

Konuşmaların ardından U.Ü. Halk Oyunları Topluluğu, Işıklar Askeri Hava Lisesi Bando Takımı ve Mudanya Belediye Bandosu konserler verdi. Daha sonra protokol mensupları Mütareke Müzesi'ni gezdi. İsmet İnönü ' nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, müze defterine, “Türkiye ' nin son ateşkes anlaşmasına imza atan, Mudanya mütarekesinin mimarı İsmet İnönü ' nün torunu olarak anlaşmanın 90. yılında bize barışı armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet Paşa olmak üzere bütün kahramanlarımızı saygıyla anıyorum” sözlerini yazarken duygulandı.
14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı