MSKÜ'de akademik yıl açılış töreni - MUĞLA

- Salondan detaylar - Öğretim üyeleri ve öğrencilerden görüntüler - Eski Kültür ve Turizm, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan detay - MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'in konuşması - Eski Kültür ve Turizm, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın konuşmasıMSKÜ'de akademik yıl açılış töreni - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin 2018 - 2019 akademik yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi - Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek: - "Bu süreçte, öğretim elemanlarımızın bilimsel çalışma ve proje üretmelerine katkı sağlamak amacıyla üniversitemizin bilimsel altyapısını adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı çerçevesinde geliştireceğiz"MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2018 - 2019 akademik yılı açılış töreni, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.Törene, eski Kültür ve Turizm, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bazı milletvekilleri ve öğretim üyeleri katıldı.
Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir törende yaptığı konuşmada, üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin, hayatlarının en önemli dönüm noktalarından birine adım attığını söyledi.

Özdemir, öğrencilerin iyi bir gelecek için iyi çalışmalarını ve başarılı olmalarını dileyerek, yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise yeni kayıt yaptıran öğrencilerle öğrenci sayısının 44 bin 607'ye ulaştığı üniversitede, 3 binin üzerinde öğretim elemanı ve idari personelin görev yaptığı söyledi.

Çiçek, kurulduğu 1992 yılında 1 fakülte ve 1 meslek yüksek okulunda bin 128 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına başlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin, bugün sayısı 20'ye ulaşan fakülte, 4 enstitü, 3 yüksek okul, 16 meslek yüksek okulu ile Türkiye'nin önde gelen yüksek öğretim kurumlarından biri olduğunu kaydetti.
Rektörlüğü döneminde, öncelikli hedefinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin dinamik, üretken ve huzurlu ortamını sağlamak ve öğrencilere en iyi eğitim öğretim imkanlarını hazırlamak için çaba göstereceklerini vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:"Bu süreçte, öğretim elemanlarımızın bilimsel çalışma ve proje üretmelerine katkı sağlamak amacıyla üniversitemizin bilimsel altyapısını adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı çerçevesinde geliştireceğiz. Bu bağlamda üniversitemize bağlı bütün birimlerimizde eğitim öğretimin daha iyi standartlarda yürütülmesi için bir dizi önlemler almaya başladık. Rektörlük görevime başlayalı henüz 3 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen anne babalarının bize emanet ettiği kıymetli öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim öğretimlerini sağlamak ve yerleşkelerimizde onlara en iyi sosyal imkanları sunmak amacıyla çalışmalarımızı yoğunlaştırdık."60 farklı ülkeden bin 205 uluslararası öğrenciye eğitim öğretim olanaklarını en iyi şekilde sunarken onları Türkiye dostu öğrenciler olarak ülkelerine gönderdiklerini vurgulayan Çiçek, uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları ile de üniversitenin yetkinlik ve yeterliliğini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.Konuşmaların ardından eski Kültür ve Turizm, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Enformatik Cehalete Karşı Üniversitelerin Rolü" başlıklı açılış dersini verdi.
Açılış Töreni Yüksek Öğretim Uluslararası Öğrenciler Öğrenci Sayısı 

22 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı