Motosiklet parçalarından el arabası yaptı - HATAY

- El arabasından detay - Talat Yaşa ile röportajHATAY (AA) - Hatay 'ın Reyhanlı ilçesinde 17 yıldır otomobil tamirciliği yapan Talat Yaşa, inşaat işçilerine kolaylık sağlaması için motosiklet parçalarını kullanarak el arabası yaptı.Yaşa, kendi iş yerinden ve tamircilerinden motosiklet gövdesi, bilye, amortisör ve tekerlek malzemeleri topladı.Motosiklet parçalarını iş yerinde bir araya getiren Yaşa, işçilerin zorlanmadan 200 kilogram yük taşıyabilen ve iterek kullanabilecekleri el arabasını bir haftada tamamladı.32 yaşındaki Talat Yaşa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaatta gezinirken işçilerin zorlandığını gördüğü için arabayı yaptığını söyledi.

Kum, çimento, briket gibi ağır yüklerin el arabasıyla taşındığına değinen Yaşa, ''Bu el arabalarıyla hem çok fazla beden gücü harcanıyor, hem de istenilen yük taşınamıyor. Ben de onlara kolaylık sağlaması amacıyla bir hafta zaman harcayarak 200 kilograma kadar yük taşıyabilen araba yaptım.'' dedi.
- Yükün sarsılmaması için amortisörİnşaat alanlarında taşınan malzemelerin birçoğunun yere döküldüğünü ifade eden Yaşa, ''Motosikletten çıkan demir parçalarını kaynatarak gövde oluşturdum. Çıkan tekerleklerin rahat hareket edebilmesi için bilyelerle destek verdim. Bu arabayla işçiler daha az yorularak çok fazla iş çıkarabilecekler. Bu taşıma arabasıyla malzemelerin sarsılıp yüklerin düşmemesi için motosiklet amortisöründen faydalandım.'' diye konuştu.
Boş zamanlarını bu tarz çalışmalarla değerlendirdiğini belirten Yaşa, mucitliğe hevesinin küçük yaşlardan geldiğini, ilerde daha farklı ürünler ortaya çıkarmak istediğini sözlerine ekledi.Yaşa, geçen yıllarda da engelli vatandaşların kullanması amacıyla motosiklet motoruyla üstü açılıp kapanabilen müzik çalar, alarm, soğutma sistemi, diskli fren, emniyet kemeri, dik rampa ve yokuş çıkabilen sistem bulunan, saatte 90 kilometre hız yapabilen, iki koltuklu ve 2,5 litre benzinle 40 kilometre yol kat edilebilen otomobil yapmıştı.
Muhabir Emniyet Kemeri Engelli Vatandaş Benzin İnşaat İşçileri 

25 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı