'Mobil bankacılık en fazla Afrika'da kullanılıyor' - ADDİS ABABA

"Mobil bankacılık en fazla Afrika'da kullanılıyor" - ADDİS ABABA

: - Panele katılanlar - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'nin paneldeki konuşması - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'nin basın açıklamasıUluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, dünyada mobil bankacılık sisteminin en fazla Afrika'da kullandığını ifade ederek bunun kıta ekonomisinde büyük bir iyileşmeye yol açtığını söyledi.

Etiyopya’yı ziyaret eden Lagarde, başkent Addis Ababa ’daki Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Kurulu'nda (UNECA), kıtadaki ekonomik fırsatlar ve zorlukların tartışıldığı panelde konuşma yaptı.Lagarde, konuşmasında kıtanın sahip olduğu iş gücüne vurgu yaparak, teknoloji ve yenilikçi fikirlerin gelecek nesillerin daha iyi yaşam koşullarına sahip olmasına öncülük edebileceğini ifade etti.
- Mobil bankacılık aracıları ortadan kaldırıyorYenilik ve teknolojinin Afrika'nın ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunduğunu kaydeden Lagarde, bunun en önemli örneklerinden birinin de bankacılık sisteminde görüldüğünü belirtti.
Lagarde, “2015 yılında Sahraaltı Afrika’daki yetişkin nüfusun yüzde 35’i mobil bankacılık sistemini kullanıyordu ve bu dünyadaki en yüksek oran.” diye konuştu.

Gard Teknoloji Basın Açıklaması Bankacılık Başkent 

15 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı