Mısırlı Genç Kızın Gözyaşları Yürekleri Burktu

Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylar Kırklareli ' de protesto edildi.Kırklareli Sivil Örgütleri Platformu tarafından organize edilen protesto mitinginde yüzlerce kişi Cumhuriyet Meydanı ' nda bulunan Şevket Dingiloğlu Parkı ' nda bir araya geldi. Kalabalık, “Suriye ' de Mısır ' da direnişe bin selam, defol Sisi yanındayız Mursi” yazılı dövizlerle Karaumur Caddesi ' nden Anıt Kültür Park ' a kadar yürüdüler. Burada platform adına basın açıklaması yapan İbrahim Erginoğzlu, “Mısır ' da ve Suriye ' de meydana gelen hadiseler İslam ' la, insanlıkla, hukukla izah edilemez” dedi.
Cumhuriyet Filistin İslam Türkistan Mısır 


Mısır ve Suriye ' deki insanlık dışı olayları kınadıklarını dile getiren Erginoğuzlu, “Mısır ve Suriye ' de olan vahşet karşısında her şey bitmiştir. Filistin, Gazze, Doğu Türkistan, Arakan, Mısır ' da binlerce insan savunmasız ve silahsız olarak, Suriye ' de çocuklar ve sivil halk kimyasal silah kullanım sonucu hayatını kaybetti. Peki dünya ne yapıyor. Hala hesap yapıyor, çıkar endeskli olayları değerlendiriyor. Esed giderde yerine falancalar gelirse acaba biz ne yaparız diye hesaplar yapıyorlar” şeklinde konuştu.

MISIRLI GENÇ KIZ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Anıt Kültür Park ' ta açıklama yapılırken öğrenci olduğu öğrenilen Mısırlı genç bir kız gözyaşlarını tutamadı. Mısırlı genç kızı gören vatandaşlar “Hep yanınızda olacağız Türkiye olarak sizi ortada bırakmayacağız” diyerek destek verdiler.
25 Ağustos 2013 Pazar günü yayınlandı