Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimine doğru



: - Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçiminin muhtemel adaylarından avukat Halid Ali'nin açıklamasıKAHİRE (AA) - Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçiminin muhtemel adaylarından avukat Halid Ali, mart ayında düzenlenecek seçimde aday olmayacağını açıkladı.
Ali, başkent Kahire 'de düzenlediği basın toplantısında, "Bu seçim yarışına girmeyeceğim ve adaylık evrakımı da sunmayacağım." dedi.
Hukukçu Ali, aday olmama kararını, başta eski Genelkurmay Başkanı Sami Anan'ın yaşadığı olay olmak üzere yönetim kurumları arasındaki çatışmadan dolayı aldığını kaydetti.
Daha önce birçok kez cumhurbaşkanlığına aday olduğunu ifade eden Ali, son olarak 12 Ocak'ta yaptığı açıklamada seçim maratonuna girmekten geri adım atmayacağını belirtmişti.Mısır kamuoyunda bir süredir avukat Ali'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağına yönelik beklenti oluşmuştu.
Çatışma Cumhurbaşkanlığı Basın Toplantısı Seçim Yarışı Cumhurbaşkanlığı Seçimi 

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hakkında
Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili düzenlemeler anayasanın 102. maddesinde belirtilmiştir. Cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından önceki altmış gün içinde; makamın herhangi bir sebeple boşalması halinde ise boşalmayı takip eden altmış gün içinde tamamlanır. Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olur. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oyl...
devamı
25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı