Minik beyinlerden boylarından büyük projeler

projelerden detay
Milli Eğitim Müdürü Öğretmenler Para Makinesi Geri Dönüşüm Araştırmacı 

-konulardan detay
-milli eğitim müdürü ile röp

( AYDIN ) -Minik beyinlerden boylarından büyük projeler-İlkokul öğrencileri babalarıyla hazırladıkları projeleri görücüye çıkardı AYDIN

- Aydın’ın Nazilli ilçesindeki özel bir anaokulunda yaşları 4, 5 ve 6 olan öğrencilerin babaları ile birlikte hazırladığı STEM ve Eko Okul projeleri görücüye çıktı. Bir elmadan esinlenerek hazırlıklarını tamamlayan okul yönetimi, velilerle de işbirliği yaparak dönem sonunda bilim fuarı açtı. STEM’i okul öncesine indirgeyen öğretmenler ile veliler, geri dönüşüm ve atıl malzemelerden hazırladıkları çok basit düzeneklerle adeta teknolojiyi yeniden canlandırdılar. Kepçeden bozuk para makinesine, balonla ilerleyen şişeden arabaya, sıcak sütü soğutan pilli pervaneye, gece uyku vaktini belirten klimaya ve su dolu enjektörlere bağlanmış serum hortumları yardımıyla inip-kalkan materyallere kadar çok sayıda ilginç düzenek izleyenleri büyüledi. Çocukların dilleri döndüğünce yaptıklarını anlatmaya çalışmaları ise davetlileri gülümsetti. 11 yıl önce faaliyete geçen ve Nazilli’nin MEB’e bağlı ilk özel anaokulu unvanını da taşıyan okuldaki 114 öğrencinin hazırladığı 114 eser büyük beğeni ile incelendi. Nazilli Özel Yunuslar Anaokulu Kurucusu Nursen Dankı; “Geçtiğimiz yıl Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulumuz bu yıl Beslenme Dostu Okul projesinde de belge ve bayrağımızı aldık. Daha sonra da Eko Okul projesine başvuru yaptık. Projelerimiz ve eylem planımız kabul edildi. Eylem planı içerisinde belirli dönemlerde sergi yapmamız gerekiyor. Bu konuyla ilgili velilerimizi de öğrencilerimizi de bilgilendirmek ve bilinçlendirmemiz gerekiyor. Ayrıca çevremizde de bu konuda duyarlılık oluşturulması için çalışma yapmamız gerekiyor. Bu eylem planındaki ilk aşamamız olan velilerimizi ve öğrencilerimizi bilinçlendirme çalışmaları için sergimizi yaptık. Şuan her ne kadar Eko okul projesinin sergisini oluştursak da STEM projesinin de adımını atmış olduk. Bu konuda yaptığımız çalışmalarda STEM projesinin bir elmayla bile yapılabileceğini de göstermiş olduk. Bu konuda öğretmenlerimizin de bilgilenmesini sağlıyoruz. Öğretmenler donanımlı ve araştırmacı olursa bu projeler ortaya kolaylıkla çıkıyor. Eko Okul ve STEM Projesi kapsamında hazırladığımız bilim fuarında Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematiğin Anaokuluna indirgenmiş halini de sergilemiş olduk” dedi.
Öğretmenlerin, velilerin ve çocukların çalışmalarını çok beğendiğini ifade eden Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit ise; “Okulumuzun Eko Okul olması, doğal ortamlardaki malzemelerin kullanılması, teknolojiyi kullanmaya başlamaları bu küçük çağdan itibaren bizim geleceğimiz ile ilgili ümitlerimizi artırıyor. Ve çok da mutlu oluyoruz. Sergiyi gezdiğimiz zaman gördüğümüz eserler bizi bu konuda oldukça umutlandırdı. Bu çalışmayı yapan değerli okul yöneticisi arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve bu projeye destek veren değerli öğrenci velilerimizi yürekten kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Bu yavrularımızın bizim geleceğimiz olması da bizi ayrıca kıvançlandıran ve mutlu kılan güzellikler” şeklinde konuştu.
(AS-MB-Y)
25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı