MİA Projesi,Kocaeli'ye değer katacak

-Başkan Vekili Zekeriya Özak'ın açıklaması

( KOCAELİ )- Proje ile en az 60 bin kişilik istihdam alanı oluşacak KOCAELİ
Yatırımcı İmar Planı Uluslararası Finans Merkezi Basın Mensupları 


- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek MİA Projesi hakkında bilgi veren Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, “En az 60 bin kişilik yeni istihdam alanları oluşturulacaktır” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit’in Körfez ve Sanayi mahallelerinde projelendirilecek MIA projesi hakkında vermek için basın mensupları ile bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, proje ile Kocaeli’ye modern bir yaşam ve sanayi alanın yapılacağını açıkladı.
2006 yılında Kocaeli Büyükşehir Beleiyesi meclisinde kabul edilen proje kapsamında yapılan proje ile bölgenin yatırımcılar için cezp edici bir alan haline geleceğini ifade etti.
“Kocaeli’ye yeni bir kimlik ve vizyon katacaktır” MİA planı ile daha nitelikli, canlı, yaşanılabilir dinamik yeni bir kent merkezi oluşacağını ifade eden Başkan Vekili Zekeriya Özak, “465 hektarlık MİA, kentimizin parlayan bir yıldızı, Körfezimizin ise bir incisi olacaktır. Bu planın hayata geçirilmesi ile Kocaeli’nin, bölgedeki tartışmasız liderliğini de perçinleyecektir. MİA planı ile bu alan Kocaeli’ye yeni bir kimlik ve vizyon katacaktır. İzmit’in prestiji olan MİA planı ile daha nitelikli, canlı, yaşanılabilir dinamik yeni bir kent merkezi oluşacaktır. Sadece İzmit’in değil, Kocaeli’nin dört bir tarafının ve çevre illerin cazibe merkezi olacaktır” dedi.
“MİA imar planı ile İzmit’in ve Kocaeli’nin prestij bölgesi olacak” Bölgenin MİA ile kalkınacağının altını çizen Başkan Vekili Özak, “Atıl olan ve uzun yıllardır bir türlü gelişemeyen bu bölge MİA imar planı ile İzmit’in ve Kocaeli’nin prestij bölgesi olacak ve İzmit’in geleceği bu bölgede şekillenecektir. MİA Planı ile bu bölgede ulusal ve uluslararası kongre merkezleri, oteller, banka binaları, sigorta binaları, çeşitli markalara ait marka merkezleri, finans merkezleri, hastaneler, park ve dinlenme alanları, eğitim, spor, sosyal ve kültürel tesislerin bir arada bulunduğu Kocaeli’nin yeni çehresi olacaktır. İzmit’in, Kocaeli’nin ve Doğu Marmara’nın geleceği bu bölgede şekillenecektir. Bu alanda yenilenebilir enerji kaynakları teşvik edilecek, yeşil binalar özendirilecek, yapılacak olan yapılar çevreye duyarlı olacaktır” diye konuştu.
“En az 60 bin kişilik yeni istihdam alanları oluşturulacaktır” MİA projesi kapsamında bölgede en az 60 bin kişilik istihdam alanı oluşacağını belirten Özak, “Kentin ticari hacmi artacak, ayrıca en az 60 bin kişilik yeni istihdam alanları oluşturulacaktır. Kentin yanı başındaki bu bölge, atıl olmaktan çıkartılıp Kocaeli’nin yeni yaşam, iş ve finans merkezi olacaktır. Biz bin 623 adet parselde binlerce mülkiyet sahibinin bulunduğu bu alanda yeni plan sayesinde bölgedeki arazilerin daha değerli hale geleceğini belirtmiştik. Biz sadece yeni bir plan yapıyoruz” şeklinde konuştu.
“Hatırlatırım size; bundan 12 yıl öncede MİA’ya CHP destek vermişti” Projenin çevreye duyarlı şekilde planlandırıldığını vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Belediyeler kimsenin elinden yerini yurdunu almayacak. Aksine mevcut yerleri bu plan sayesinde değerli hale gelecektir. Yıllardır yapılan karalamaların aksine gerçekler ortada. Hatırlatırım size; bundan 12 yıl öncede MİA’ya CHP destek vermişti. Oy birliği ile alınmış meclis kararı var. Biz milletin vicdanı, milletin temsilcisi olarak vatandaşın menfaatini korumak için buradayız. Dolayısıyla o günden bu yana, gece gündüz çalışarak çevreye duyarlı, uygulanabilir bir plan hazırladık” açıklamasında bulundu. Basın toplantısı, basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ile son buldu. (MK-RFK-Y)
17 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı