Mezuniyet törenine 10 aylık bebeğiyle katıldı - EDİRNE



: - Törene 10 aylık kızıyla katılan Gülsen Sinay Abacı'nın konuşması - Törenden görüntüler - TÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Gülsen Sinay Abacı, mezuniyet törenine 10 aylık kızı ile katılarak farklı bir heyecan yaşadı - Gülsen Sinay Abacı: - "Üçüncü sınıfta okurken hamileydim ve hep hayalimde Defne ile mezuniyete katılmak vardı. Bu durumda bizim için çok güzel bir anı olacak"EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Gülsen Sinay Abacı, mezuniyet törenine öğrenim hayatının bir bölümünü de birlikte geçirdiği 10 aylık kızı ile katılarak farklı bir heyecan yaşadı.TÜ Eğitim Fakültesi 2017 - 2018 eğitim - öğretim yılı mezuniyet töreni, TÜ Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.Törene, 10 aylık kızı Hilal Defne ile katılan 22 yaşındaki Gülsen Sinay Abacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim hayatında birlikte olduğu kızını mezuniyette de yanından ayırmadığını söyledi.

- Bebeği için mezuniyet kıyafeti diktirdiMezuniyet törenine kucağında kızı ile gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Abacı, "Tabii ki biraz zor oldu benim için hem çocuğumu büyütmek hem de okumak. Ama bu süreçte annem ve eşim her zaman yanımdaydı. Zordu ama çok güzeldi. Birlikte büyüdük. Derslere ve staja götürdüğüm zamanlar oldu. Üçüncü sınıfta okurken hamileydim ve hep hayalimde Defne ile mezuniyete katılmak vardı. Bu durumda bizim için çok güzel bir anı olacak. Onunla birlikte mezuniyete katılmak benim için çok heyecan verici. Hayatım boyunca unutamayacağım bir an. Onun için bir kıyafet diktirdik, kep yaptırdık. Mezuniyet heyecanını birlikte yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.Gülsen Sinay Abacı'nın eşi Berkay Abacı da her zaman eşinin destekçisi olduğunu belirterek, törene kızıyla katılmasının ayrı bir heyecan oluşturduğunu kaydetti.
- " İşinizi severek yapmalısınız"TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da törende yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilere iş ve gelecekteki hayatlarında başarı diledi.Eğitimin sürekli devam eden bir eylem olduğunu aktaran Tabakoğlu, "Artık yeni bir çağa geldik. İnternet ve bilişim çağındayız. Artık bilgi çok çabuk eskiyor. Siz hiç bitmeyecek bir öğrenciliğe yola çıktınız. Bilgilerinizi her zaman taze tutacaksınız ve her zaman geliştireceksiniz. İşinizi severek yapmalısınız. Yeni evlatlar yetiştireceksiniz, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak yeni yavruları eğiteceksiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." diye konuştu.
TÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım da mezun olan öğrencileri tebrik etti.Konuşmaların ardından mezun olan 993 öğrenci, mezuniyet belgelerini alırken, dereceye giren öğrencilere başarı plaketi verildi.
Törene, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Muhabir Mezuniyet Eğitim Hayatı Mezuniyet Töreni Öğrenciler 

14 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı