Metehan Demir o ses kaydı hakkında konuştu

Beyaz TV'de yayınlanan Uyan Türkiyem adlı programa konuk olan gazeteci Metehan Demir kendisi hakkında ortaya çıkan ses kaydı hakkında ilk kez konuştu...
Aydın Doğan Gürsel Tekin Egemen Bağış Uyan Türkiyem Cumhurbaşkanı 


Tahir Sarıkaya'nın sorularını yanıtlayan Metehan Demir 'Beni bu saate kadar ayakta tutan inancımdı. 2 kez umreye gittim bu durumda ilticacımı olacaktım? Ben dinle değil, dinle dalga geçilmesiyle dalga geçtim' dedi.

Metehan Demir şunları söyledi;

Hürriyet'in Ankara temsilcisiyken ben zor bir görev yapıyordum. Sahaya çıktığınız zaman bir kere kurşunu yersiniz. Kırgınlık değil ben size şöyle anlatayım; sadece benim değil herkesin konuştuğu mahrem konuşmalar ortadadır. Bu ülkede MİT Müsteşarı'nın ve Genel Kurmay Başkanı'nın konuşmaları da ortaya çıktı. O nedenle sahaya çıktığınız zaman kurşunu yersiniz.

Ben kendime bir taraf seçseydim çok rahat ederdim. Egemen Bağış'ın bakanlığı, Cumhurbaşkanı'nın makamı, Başbakanlık'ın makamı, devlet makamı haricinde hiç umrumda olmaz ben de normal bir vatandaşım. Şunu söyleyim o konuşma 17 Aralık soruşturmasından sonra olmuş gibi lanse edildi. Millet dedi ki; sen işte hükümeti de eleştiriyosun ama demek ki bu hükümetle bu kadar yakın ilişkilerin var falan filan... Egemen Bağış benim 97-98'den beri tanıdığım bir isimdir. Egemen Bağış eskiden Hürriyet'te çalışırdı o nedenle ben kendisine ismiyle bile hitap ederim eşini de çok iyi tanırım. Diğer partilerden başka isimleri de çok iyi tanırım. Mesela Gürsel Tekin de benim çok iyi tanıdığımdır. Ben ona Gürsel ağbey derim. Bu benim vıcık vıcık ilişkilerim olduğu anlamına gelmez. PKK'lıları da tanırım, MİT'çileri de tanırım, Genel Kurmayı da tanırım, MHP'lileri de tanırım Devlet Bey'i de severim bu konuda bir sürü şey var.

O KONUŞMA 3 AYRI KONUŞMANIN BİRLEŞTİRİLMESİYLE YAPILDI

Bu konu çok konuşuldu. O zaman dendi ki '17 Aralık'tan sonra bu iddialara rağmen hala mı böylesin?' O konuşmalar 11 ay önce 3 ayrı konuşmanın birleştirilmesiyle yapılmıştı. Dolayısıyla ortada hiç bir şey yoktu. Onlar kaydedilmiş bu ülkede çok kaydedilmiş olup da kaydın var bak ona göre denilen isim olduğunu anlıyorum. Bana o zaman bak seni dinleye bilirlerler derlerdi dinlesinler derdim benim hiç gizlim saklım yok. Ancak birleştirip birleştirip yayınlasınlar derdim.

DİNLE DEĞİL, DİNLE DALGA GEÇİLMESİYLE DALGA GEÇTİM

Bu kadar haksızlığa bu kadar destek verdiğiniz dostlarınızın hainliğine ve anlamsız bir saldırıya uğradığınız zaman doğal olarak bir inanca ihtiyacınız olur beni zaten bu saate kadar ayakta tutan inancımdı. O nedenle inançsız bir insanın ayakta kalması mümkün değildir. Mesela benim diyanet işleriyle de konuşmalarım vardı eğer onları yayınlasalardı ben bugün ilticacı mı olacaktım? Kimsenin dine saygısızlık haddi olamaz. Orada ben dinle değil dinle dalga geçilmesiyle dalga geçtim bu aradaki farkı çok iyi anlamak lazım. Dinle dalhga geçkem farklıdır, dinle dalga geçilmesiyle dalga geçmek farklıdır. Bana inaanlar bunu anlayacaklardır. Bu ülkede insanların tutunabileceği dallardan fazla bir şey kalmadı. Din iyi bir insan olmaktır.

AYDIN DOĞAN'A KIRGIN DEĞİLİM

Metehan Demir Aydın Doğan'a kırgın mısınız? sorusuna da 'Kendisi bizim patronumuzdu kendisini taktir çerçevesinde ben o görevde 4 yıl bulundum ve ayrıldım hiç bir kırgınlığım yok' cevabını verdi.



Uyan Türkiyem Hakkında
Ekranların samimi, heyecanlı, dürüst, doğal ve güler yüzlü habercisi 'Tahir Sarıkaya ile Uyan Türkiyem' başlıyor. Sabahlarınızı mizah dolu haberlerle renklendirmeye geliyoruz. Tahir Sarıkaya ile Uyan Türkiyem, her Cumartesi - Pazar saat 08:00'da Beyaz TV'de......
devamı
16 Mart 2015 Pazartesi günü yayınlandı