Meslekte 40 yılı dolduran avukatlara plaket

Salondan görüntüler
Mezhep Milliyetçilik Lyon 

-Plaket ve hediye verilmesi
-Metin Feyzioğlu'nun konuşması

( ZONGULDAK )- TBB Başkanı Metin Feyzioğlu:- “Yargının güvenilirliği meselesi Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından ve Türk Milleti açısından bir beka meselesidir”- “İşte bu beka meselesinde de biz avukatlar adil yargılanma hakkının gerçekleşmesi mücadelesini veriyoruz” ZONGULDAK

- Zonguldak’ta meslekte 40 ila 50 yılını dolduran avukatlara plaket töreninde konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, yargının güvenilirliği meselesinin Türkiye’nin devleti ve milleti açısından bir beka meselesi olduğunu söyledi.

Zonguldak Barosu tarafından meslekte 40 ve 50 yılını dolduran avukatlara plaketleri verildi.
Bir otelde düzenlenen programa Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler ile avukatlar katıldı.
Baro Başkanı Özel Eroğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Feyzioğlu, “Biz yargı mensupları, yargı için, yargının güvenilir olması için mücadele eden bizler 81 milyonun kucaklaşmasını sağlamaya çalışıyoruz aslında. Bilmem böyle düşündünüz mü? Çünkü 81 milyonun bir payda da buluşturmazsak eğer etnik, mezhepsel, partisel, fay hatlarından çatlar gider. Türkiye Cumhuriyeti etnik bir devlet değildir, mezhep esaslı bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün tanımladığı şekilde milliyetçilik temeline oturtulmuş bir devlettir. Başka türlü de olamaz da. Büyük savaşın akabinde üç kıtadan Anadolu’ya çekilen ve çok farklı kültürlerden, mezheplerden, geleneklerden, geçmişlerden halkı aynı paydada buluşturmak sadece Atatürk’ün tanımladığı milliyetçilikle olabilirdi. Bugün o milliyetçiliğin vazgeçilmezi olan ülküdaşlık, aynı geçmişten gelmenin gururunu ve aynı geleceğe yürümenin umudunu barındırmalı. Ayın geleceğe yürürken vatandaş devletinin yargısına güvenmek zorundadır. Eğer yargısının haklı ile haksızı ayıracağına inanmıyorsa, eğer yargıyı sığınacak bir liman olarak görmüyorsa, eğer yargının suçlu ile suçsuzu, doğru ile yanlışı haklı ile haksızı birbirinden ayırmak yerine üstünün hukukunu icra ettiğini, güçlünün sopasını vurduğunu düşünüyorsa bu ülkeyi bir arada tutamayız. Şu halde yargının güvenilirliği meselesi Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından ve Türk milleti açısından bir beka meselesidir. Bunu bir kere anlayalım. İşte bu beka meselesinde de biz avukatlar adil yargılanma hakkının gerçekleşmesi mücadelesini veriyoruz” ifadelerine yer verdi. Feyzioğlu’na Gazi Alemdar gemisinin yer aldı yağlı boya tablosu hediye edildi. Meslekte 40 ila 50 yılını dolduran avukatlara plaketlerinin verilmesinin ardından TBB Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Uğur Uzer tarafından avukatlık disiplin hukuku semineri verildi.

14 Temmuz 2018 Cumartesi günü yayınlandı