Mesleğinin son ustaları hünerlerini sergiledi - MANİSA

- çancı, semerci, kalaycı, çömlek ve ahşap ustasının çalışmalarından görüntüler - Çocukların çalışmaları ilgiyle izlemeleri - Öğrencilerden Şiir Özcan ile röportajMesleğinin son ustaları hünerlerini sergilediMANİSA (AA) - Manisa 'nın Demirci ilçesinde düzenlenen "50 yıl önce Demirci'de yaşam" programında, unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve eski zaman eşyalarının olduğu müzenin açılışı yapıldı.Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan stantlarda, eski yıllardan bu yana zanaatlarını yaşatan ustalara yer verildi.
Alanda yer alan çancı, semerci, kalaycı, çömlekçi, ahşap ustası, hünerlerini sergiledi.Davetliler de stantları gezerek ustaların yaptığı çalışmaları şaşkınlıkla izledi. Alanda çocuklara Osmanlı macunu, sıcak leblebi de ikram edildi.Okulda ayrıca kurulan müzede 50 - 100 yıl önce kullanılan eşyalar sergilendi.Okul Müdürü Mehmet Taştekin, yaptığı açıklamada, düzenledikleri proje kapsamında ilçede yaşayan yılların zanaatkarlarını bir araya getirdiklerini belirterek, "Güzel bir gün oldu. Geleceğimiz olan çocuklarımıza eski yıllarda ustaların yaptığı çalışmaları gösterdik." dedi.
Öğrencilerden Şiir Özcan da sergide eski zamanlarda yapılan eşyaları gördüğünü anlatarak, "Leblebi nasıl yapılır, halı nasıl yapılır burada görerek öğrenme imkanımız oldu. Çok güzel bir gün
Çömlekçi Naat 

2 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlandı