Mersinli berberden 'Milli Duruş' çağrısına tam destek

Beber işletmecisi Burak Bolat'ın pankart hazırlaması
Yastık Altı Özel Sektör Eylem Planı Üniversite Öğrencisi Döviz Bürosu 

-Pankartı dükanın camına asması
-Pankartın önünde poz vermesi
-Müşterisini tıraş etmesi
-Bolat'ın açıklamaları
-Müşterisinin açıklamaları
-Tıraştan detaylar
-Döviz bürosunda dolar sayılırken detaylar
-Müşterilerden detaylar
-Döviz Bürosu Müdürü Mehmet Karaca ile ropörtaj
-Döviz bürosundan görüntüler

( MERSİN -ÖZEL)- Mersin'de bir berber dükkanı işleten Burak Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yastık altındaki dövizlerinizi bozdurun' çağrısına '200 dolar bozdurana saç sakal tıraşı bedava' kampanyasıyla destek verdi- Döviz Müdürü Mehmet Karaca: "Vatandaşlara tavsiyem dövizlerini Türk parasına çevirip bankalara yatırmaları. Yıllık kazançlarının dolardan daha fazla olacağını düşünüyorum" MERSİN

- Mersin'de bir berber dükkanı işleten Burak Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yastık altındaki dövizlerinizi bozdurun' çağrısına '200 dolar bozdurana saç sakal tıraşı bedava' kampanyasıyla destek verdi. Bolat, "Bizim başka gidecek ülkemiz yok onun için sahip çıkmalıyız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 günlük eylem planını açıkladığı programda vatandaşlara, 'yastık altındaki altınlarınızı, Eurolarınızı, Dolarlarınızı bozdurun. Milli duruşa destek olun' çağrısı üzerine Mersin'den destek geldi. Bazı berber işletmeleri dükkan camlarına '200 dolar bozdurana saç-sakal tıraşı bedava, milli duruşa destek' yazıları ve kampanyalarıyla destek verdi. Vatandaşlar ise döviz bürolarına giderek dövizlerini bozdurmaya başladı.
"Dolar bozdurana ücretsiz tıraş yapıyorum" Mersin'de berber dükkanı işleten ve İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bolat, Türkiye'ye 'kur' üzerinden oyunlar oynandığını belirterek, "Bir vatandaş olarak üzerimize düşeni yapmamız gerektiğine inanıyorum. Altını olan altınını bozdurması lazım. Dövizi olan dövizini bozdurması lazım. Çünkü, ülkemize oynanan kur oyunlarından sonra Cumhurbaşkanımız Erdoğan bize milli duruş çağrısında bulundu. Bende '200 dolar bozdurana saç-sakal tıraşı bedava' diye bir kampanya başlatarak destek vermek istedim. Elimden şimdilik bu geldi" dedi.
"Gidecek başka ülkemiz yok onun için sahip çıkmalıyız" Yaptığı kampanyaya insanların ilgisi olduğunu kaydeden Bolat, "Duyarlı vatandaşlarımız oluyor. Benim bunu yaptığımı görüyorlar ve bunun için tıraşa gelenler var. Dolar bozdurup tıraşa gelenler var. Sonuçta ülkemizin üzerine bir oyun oynanıyor. Herkesin safını belli etmesi gerekiyordu bizde safımızı belli ettik. Genel olarak milletimizden hep destek aldık. Herkes elinden gelenin fazlasını yapsın. Bizim gidecek başka ülkemiz başka vatanımız yok onun için vatanımıza sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı. "Eğer dolarım olsaydı bende bozdururdum" Mersin'de yaşayan üniversite öğrencisi Yakup Taşkın ise "Camdaki kampanyayı görünce milletimizin hala birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu gördüm. Burak abi de buna destek vermiş. Devletin ve milletin yanında olduğunu göstermiş. Eğer dolarım olsaydı bende bozdururdum. Herkesin destek vereceğine inanıyorum. Ülkemize karşı uygulanan bu spekülasyonlara karşı her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bunu en iyi şekilde göstermeliyiz" şeklinde konuştu.
"Dolarlarını TL'ye çevirip bankaya yatırın" Mersin'de bir döviz bürosunun müdürlüğünü yapan Mehmet Karaca ise son dönemlerde hareketlilik gösteren döviz kurlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde Amerika ile yaşanan bir problemden kurlarda büyük hareketlilik olduğunu aktaran Karaca, Türk parasının bir ay içerisinde yaklaşık yüzde 13 değer kaybettiğini söyledi.

Bunun önüne geçilmesi için bazı adımlar atıldığını ve Başkan Erdoğan'ın çağrısı olduğunu vurgulayan Karaca, "Çağrıdan sonra bozduranlar var. Bir nebze de olsa etken olmuştur ama Türkiye'nin ekonomisini etkileyecek boyutta olmadığı kanaatindeyim. Çünkü döviz talebi özel sektör tarafından oldukça yüksek" dedi.
Vatandaşlara dövizlerini bozdurmaları tavsiyesinde bulunan Karaca şunları söyledi: "Dolar şuanda 5,25 seviyelerinde. Bu seviyelerde bozdurup, özel bankaların bazılarında yüzde 20'ye kadar faizler var. Bu bankalara paralarını yatırıp bu faizleri değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Yıllık oranda dolardan daha fazla getirisinin olacağına inanıyorum"
9 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı