Mersin'de zeytinlik ve ormanlık alanda yangın

Yangından detaylı görüntü
Zeytinli Zeytinlik Ormanlı Helikopter Irak 

-Yangın personelinin yangın bölgesine gelip müdahale etmemesine kızan bir vatandaş eline ağaç dalı alarak yangın söndürme çabaları
-Yangına müdahale eden helikopterlerin yangın söndürme çalışmalarından görüntü

( MERSİN ) MERSİN

- Mersin'in Mut ilçesinde çıkan, 3 helikopter ve 5 arozöz ve 1 su tankıyla müdahale edilen zeytin ve ormanlık alandaki yangın, kontrol altına alınamadı. Alınan bilgiye göre, Kavaklı Mahallesi zincir kaya mevkiinde zeytin ve ormanlık alanda yangın çıktığını fark eden vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına 3 helikopterle müdahale etmeye başladı.
Yangın bölgesine yol olmadığı için arozöz ve yangın ekipleri müdahale edemedi. Yangına müdahale edemeyen yangın ekiplerine kızan bir vatandaşın yangın bölgesine giderek eline aldığı ağaç dalı ile yangın söndürme çabası hayretler içinde bıraktı. İlk belirlemelere göre, yangının 20 hektar alanda etkili olduğu öğrenilirken, havanında kararmasıyla helikopterler görev yapmayı bıraktı. Yangını rüzgarında etkisiyle yanmaya devam ediyor. Yangın bölgesinde yol olmaması nedeniyle arozöz ve yangın söndürme elemanlarının müdahale edememesi vatandaşları tedirgin ediyor.
15 Temmuz 2018 Pazar günü yayınlandı