Mersin'de kış ortasında deniz keyfi

Turkuaz Grubu Lideri Dr. Bahadırhan Karakoç'un açıklaması
Hava Sıcaklığı Deve Güreşi Yağışlı Hava Güneşli Hava Bağışıklık Sistemi 

-Karakoç'un, grup üyeleriyle birlikte denize girmesi
-Grup üyelerinin denizde görüntüsü
-Denizde yüzmeleri
-Çevrecilerin denizden çıkarken görüntüleri

( MERSİN ) MERSİN

- Yurdun büyük bölümünde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, Mersin’in Bozyazı ilçesinde doğasever ve çevreci Turkuaz Grubu üyeleri, 2018 yılının ilk gününde denize girdi. Kış mevsimine rağmen hava sıcaklığının 17'yi, nemin de yüzde 53'ü bulduğu Mersin'in sahil ilçesi Bozyazı'da güneşli havayı fırsata çeviren doğasever grup, yılın ilk gününde denize girerek mavi suların keyfini çıkardı. Kuruldukları günden itibaren yeni yılın ilk gününde grup üyeleriyle denize girme etkinliği düzenlediklerini, bu etkinlikteki asıl amaçlarının Bozyazı’nın yaz- kış yaşanılabilir bir kent olduğunu tüm dünyaya göstermek olarak değerlendiren Turkuaz Grubu Lideri Dr. Bahadırhan Karakoç, “Sadece yazın denize girilen bir ilçe değil, Bozyazı’nın yaz ve kış yaşanır bir kent olduğunu herkese buradan haykırmak istiyoruz. Bakın Torosların zirvesinde kar var, biz burada sahilde denize giriyoruz” dedi.
Üç senedir devam ettirilen ve artık geleneksel hale gelen 1 Ocak’ta denize girmeyi, herkesin de katılabileceği, toplu bir şenlik havasına sokmak, herkese açık bir etkinlik yaparak daha fazla kişinin katılmasını sağlamak istediklerini belirten Karakoç, “Bu sayede Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Gazipaşa gibi Taşelinde yer alan bölgemizde 365 gün denize girilebileceğini, turizmin sadece yaz ile sınırlı olmadığını göstermeyi, bölgemize dikkat çekmeyi, deniz kenarında bulunan bölgemizde yüzme gibi bir sporu yaygınlaştırmayı, böylelikle lisanslı sporcular ve şampiyonlar çıkarmayı, aynı zamanda da şenlik havasında birlik ve beraberliği sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
İçerdiği maddeler ile birçok hastalığa da şifa olan deniz suyunun eski çağlardan bu yana tıp alanında sıklıkla kullanıldığını ve deniz tuzunun insan vücudu için faydalı olduğunu ifade eden Karakoç, “Ancak dolaşım sistemi rahatsızlığı yaşayanlar için özellikle bu mevsimde denize girmelerini önermiyoruz. Bunun yanı sıra deniz soğuk, kara sıcakken denize girmek vücuttaki sıcak soğuk değişiminin getirisiyle vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kış aylarında hastalanma riskini de azaltıyor” şeklinde konuştu.
Etkinliğe katılan grup üyeleri deniz içerisinde deve güreşi yapıp kulaç atarak gönüllerince eğlendiler. Mayolarını kurutmak için sahilde yakılan ateşin etrafında toplanıp sohbet ettiler. Denize giremeyen grup üyeleri de bol bol fotoğraf çekti.
1 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı