Mersin'de Eshab-ı Kehf Hıdırellez Şenliklerine özel pul sergisi

- Detay görüntü - Sergiyi gezenlerden görüntü - Mersin 'de PTT Başmüdürlüğü tarafından bu yıl 25'incisi düzenlenen Geleneksel Eshab - ı Kehf Hıdırellez Şenlikleri kapsamında pul sergisi açıldı - Üç gün açık kalacak olan sergide 1922'den günümüze kadar basılan 600 pul yer alıyorMERSİN (AA) - PTT Mersin Başmüdürlüğü tarafından bu yıl 25'incisi düzenlenen Geleneksel Eshab - ı Kehf Hıdırellez Şenlikleri kapsamında 1922'den günümüze 600 pulun olduğu "Pul Sergisi" açıldı.PTT Başmüdürlüğünün yanındaki tarihi binada açılan sergide, 1922'den günümüze kadar çeşitli dönemlerde basılan sergide kronoloji, Atatürk, kültür varlıkları, tarih, turizm, doğa ve spor konulu 600 pul, sergilenmeye başlandı.PTT Mersin Başmüdürü Sevtap Korunur, açılışta yaptığı konuşmada, pulun dünyada ilk kez 1840'ta, Türkiye'de de 1863'te kullanılmaya başlandığını söyledi.

Bir ülkenin bağımsızlık sembolü olan toprak ve bayrak gibi pulun da bağımsızlık sembolü olduğunu aktaran Korunur, "Bir ülkenin ekonomisini, politikasını ve kültürünü hem tanıtır hem de o ülkedeki gelişimleri oradan takip edebiliriz. O yüzden pul aslında bir tarih belgecisidir ve koleksiyonerler tarafından da yakından takip edilir. Biz de Türkiye'deki pul koleksiyoncusu, pulculuğumuzu geliştirmek ve yeni koleksiyonerler yetişmek için bu sergiyi organize ettik." diye konuştu.
Korunur, sergide kronoloji, Atatürk, kültür varlıkları, tarih, turizm, doğa ve spor konulu pulların sergilendiğini sözlerine ekledi.Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa katılan davetliler daha sonra sergiyi gezdi. Özellikle çocukla sergiye büyük ilgi gösterip, pulları tek tek inceledi.Sergi, 5 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak.
Tarihi Bina Politika Kronoloji Bağımsızlık 

3 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlandı