Merasim Sokak şehitleri anıldı - ANKARA

- Detaylar - SAVDES - SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz'in konuşması - Detaylar - SAVDES - SEN üyeleri, 17 Şubat 2016'da Ankara Merasim Sokak'ta düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan 29 kişi için anma töreni düzenlediANKARA (AA) - Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES - SEN) üyeleri, 17 Şubat 2016'da Ankara Merasim Sokak'ta düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan 29 kişi için anma töreni düzenledi.
Patlamanın olduğu noktaya, ellerinde Türk bayrakları ve hayatını kaybedenlerin resimlerinin olduğu "Merasim Sokak şehitlerini unutmadık, unutturmayacağız", "Afrin yiğitlerine selam olsun" yazılı pankartlarla gelen SAVDES - SEN üyeleri, şehitler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.Grup adına konuşan SAVDES - SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, 17 Şubat 2016'da yapılan alçak terör saldırısında şehit olan mesai arkadaşlarını anmak için toplandıklarını söyledi.

Cengiz, "Tam iki yıl önce bu günün akşamı, 29 mesai arkadaşımız, evlerinde sofraları başında bekleyen ailesine ve sevdiklerine ulaşamamış, ancak milletimizin gönlünde ve cennetin en güzide köşesinde yerlerini almışlardır. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Aradan geçen iki yıla rağmen tarifi imkansız acımız, ilk günkü gibi taze ve büyüktür. Şehidim, siz rahat uyuyun. Sizlere yapılan hainliği unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadelerini kullandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'ya seslenen Cengiz, şehitlerin anıların yaşatılması amacıyla Merasim Sokağın adının, "17 Şubat Şehitler Meydanı" olarak değiştirilmesi için müracaatta bulunduklarını ama sonuç almadıklarını belirterek, Tuna'dan bu konu ile ilgili mutlu bir haber beklediklerini söyledi.

Cengiz, Eryaman'da şehitler için "17 Şubat Şehitleri Ağaçlandırma Alanı" adıyla alan tahsis ederek, binlerce ağaç diken Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e de teşekkür etti.Afrin'de görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına da selam gönderen Tuncay Cengiz, "Allah, yurt içi ve yurt dışında PKK/PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri ile emperyalist yedi düvele karşı canı pahasına mücadele yürüten TSK ve emniyet güçlerimizin yanında olsun, kahramanlarımıza güç ve kuvvet versin. Afrin yiğitlerimize bizlerden selam olsun." diye konuştu.
Açıklama sonrası, patlamanın olduğu noktaya, "17 Şubat Şehitler Meydanı" yazılı bir sokak tabelası, kırmızı karanfiller ve çelenk bırakan sendika üyeleri, şehitlerin isimlerini yüksek sesle okuyarak, dua etti.Merasim Sokak'ta 17 Şubat 2016'da PKK terör örgütünce bombalı araçla düzenlenen saldırıda, 29 kişi hayatını kaybetmişti.
Terör Saldırısı Saygı Duruşu Yurt Dışı Terör Örgütü Bombalı Araç 

17 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı