Meralara gübre atıldı - EDİRNE

- Edirne Valisi Günay Özdemir'in açıklaması - Meralara gübre atma görüntüsü Edirne 'de meralara gübre atıldı - Edirne Valisi Günay Özdemir: - "Devletimiz hayvancılığın gelişmesine büyük önem veriyor. Biliyorsunuz kişi başına 300 tane koyun dağıtılacak. Koyunu eksik olanlar 300'e tamamlanacak. Bu da köylerdeki meraların ne kadar önemli hale geleceğini gösteriyor"EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, Lalapaşa ilçesinde bağlı Ortakçı köyünde mera gübreleme programına katıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı projeleri kapsamında mera gübreleme etkinliğine katılan Vali Özdemir'i köyde AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Atilla Bayazıt ile vatandaşlar karşıladı.Köyde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Özdemir ve beraberindekiler, daha sonra köye ait olan ve yaklaşık 55 ton gübrelemenin yapılacağı alana geçtiler.Mera ıslahı ve amenajman projesinin uygulanacağı alanda bir traktöre binen Özdemir, daha sonra gazetecilere konu hakkında bilgi verdi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yetiştiricilere hayvancılıkla ilgili çok güzel destekler verdiğini ifade eden Özdemir, özellikle meralarla ilgili önemli çalışmalar yapıldığını belirtti.
Desteklemeler kapsamında üreticilere 300 tane koyunda dağıtılacağını aktaran Özdemir, "Devletimiz hayvancılığın gelişmesine büyük önem veriyor. Biliyorsunuz kişi başına 300 tane koyun dağıtılacak. Koyunu eksik olanlar 300'e tamamlanacak. Bu da köylerdeki meraların ne kadar önemli hale geleceğini gösteriyor. Bugün 40 ton civarında gübre, 3 bin 500 dönümlük bir alana atılıyor. Köyde bundan sonra hayvan sayısının artacağını düşünüyoruz." dedi.
Konuşmaların ardından merada gübreleme çalışması yapıldı.
Gübre Hayvancılık Hayvan 

12 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı