Meral Okay yaşamını yitirdi ‎(Hayatından Kesitler)

Meral Okay yaşamını yitirdi.Kanser nedeniyle uzun bir süredir tedavi gören senarist ve oyuncu Meral Okay, 53 yaşında yaşamını yitirdi.
Atatürk Altın Koza Film Festivali Meral Okay Dünya Bankası Asmalı Konak 


Tiyatro, sinema oyuncusu, senarist Meral Okay, bu sabah saatlerinde evinde hayata gözlerini yumdu. Akciğer kanseri olan Okay, bir süredir tedavi görüyordu.

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu. Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100. yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı.

İstanbul'a taşınarak Günaydın Gazetesi'nde çalışmaya başlayan Meral Okay, dergicilik, yayıncılık ve yapımcılık yaptı.

Sanatçı Sezen Aksu'yla çalışan Meral Okay, bazı şarkı sözlerine de imza attı.

Meral Okay, birçok sinema ve TV dizisinde rol aldı, pek çok dizi ve filmin senaristliğini yaptı.

Meral Okay, “İkinci Bahar”, ' Beynelmilel ' , ' Hiçbiryerde ' , ' Yeditepe İstanbul ' , ' Koltuk Sevdası ' ve ' Seni Seviyorum Rosa ' gibi yapımlarda oyunculuk yaptı.

Okay, ' Asmalı Konak ' , ' Bir Bulut Olsam ' ve “Muhteşem Yüzyıl”ın da aralarında bulunduğu milyonlarca kişi tarafından beğeniyle izlenen birçok dizinin senaristliğini de üstlendi.

Meral Okay, Altın Koza Film Festivali ile Siyad'da ' En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ' ödülü almıştı.

Meral Okay'ın kendisi gibi oyuncu olan eşi Yaman Okay, 1993 yılında henüz 41 yaşındayken pankreas kanseri yüzünden yaşamını yitirmişti.
Meral Okay Hakkında
Genç kızlık adı Meral Katı olan Meral Okay, Kayseri Uzunyaylalı komşu çocukları Türkan ile Ata Katı'nın ikinci çocuğu olarak 20 Kasım 1959'da Ankara'da doğar. Çerkez kökenli bir ailenin ve hakim subay olan babasının tayinleri yüzünden şehir şehir dolaşarak geçen çocukluğu vardır. 1 yaşındayken taşındıkları Balıkesir'de İlkokula başlar, Ağrı, Çorlu, İskenderun'da devam edip Ankara'da bitirir eğitim hayatını. Liseden sonra siyaset bilimi ve kamu yö...
devamı
9 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı